AMASYA(AA) - Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

İlçedeki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Üçok, İçişleri Bakanlığının talimatı gereği belediye bünyesinde Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurduklarını belirterek, muhtarların taleplerini doğrudan ulaştıracakları ve her daim muhataplarının olacağı bir birimi faaliyete geçirdiklerini söyledi.

İlerleyen zamanlarda eksiklikleri tamamlayarak kısa sürede muhtarlarla daha koordineli ve güçlü iletişimle çalışacaklarını ifade eden Üçok, "Amaç vatandaşlarımızın sözcüsü olan siz muhtarlarımızdan gelen talepleri hızlı şekilde ilgili birimlere ulaştırmak, talep ettiğiniz hizmetlerle ve bulunduğunuz mahalleyi ilgilendiren konularla ilgili çözümlerin ve resmi cevabın geri dönüşümlerinin yapılmasıdır. Sizlerin taleplerini artık bu müdürlüğümüz karşılayacaktır" dedi.

Üçok, kamu hizmetlerin yürütülmesinde muhtarların rolünün büyük olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Siz muhtarlarımız bizim takımdaşımızsınız. Yani biz belediyecilik hizmetleri verirken sizlerin desteğine ve sizlerden alacağımız sağlıklı bilgilere ihtiyacımız var. İlçemiz geneline daha etkili ve dengeli hizmet verebilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Geride kalan bir yıllık görev süremizde önceliğimiz Suluova halkının tamamının kullandığı ve yararlandığı alanlara öncelik tanıdık. Bundan sonra da merkezden kenar mahallelere doğru hizmetlerimiz daha yoğun yapılacaktır."

Toplantıya katılan 20 mahalle muhtarı, mahalleleriyle alakalı sorun ve taleplerini Muhtarlık İşleri Müdürü Nurettin Yanılma'ya iletti.