Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Ankara Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilerek hazırlanan Ankara standı En İyi Stant ve En Başarılı Fuar Promosyonu ödülünü almaya hak kazandı.
Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen EMITT Fuarının En’leri belli oldu. Beş kategoride belirlenen En’ler, özellikle fuara katılan il ve ilçelerin stantları baz alınarak belirlendi. Ankara, bu yıl 19’uncusu düzenlenen EMITT’de rengarenk kıyafetleri, yöresel lezzetleri ve el sanatlarıyla tanıtıldı. 71 ülke, 4 bin 500’ü aşkın kurum, kuruluş, şehir ve beldenin temsil edildiği EMITT’te düzenlenen yarışmada Ankara Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilerek hazırlanan Ankara standı En İyi Stant ve En Başarılı Fuar Promosyonu ödülünü almaya hak kazandı.
Dünyanın en büyük 5’inci turizm fuarı EMİTT’e özel tasarım standı ile hazırlanan Ankara Kalkınma Ajansı, 14 Holl’den oluşan dev fuarın ilgi odağı oldu. Ankara Kalesi, orijinal tarihi Ankara Evi ve sokak lambalarının bulunduğu, canlı bir Ankara izlenimi sağlayan standın ziyaretçileri arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi isimler de yer aldı. Toplam 284 metrekarelik alana kurulan stantta Ankara’nın tüm ilçeleri görsel şovla tanıtıldı. İnsan ruhunu rahatlatan, dinlendiren, su üzerinde oluşturulan renk ve desenlerin kağıt üzerinde buluşmasına aracı olan geleneksel sanatlarımızdan ‘ebru sanatı’, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Konuyla ilgili Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “EMITT fuarının dünya çapında en prestijli fuarlar arasında yer aldığına işaret ederek, bu başarı sadece Ankara Kalkınma Ajansının başarısı değil, fuara hep beraber katıldığımız tüm paydaşlarımızın ve belediyelerimizin başarısıdır. Fuara hazırlık aşamasında destek veren başta Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.