Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karayip ada ülkelerinden Grenada’ya tarımdan sağlığa, eğitimden iletişime birçok alana yönelik projeler tamamlandı.
TİKA, Karayipler Bölgesi’nde bulunan ada ülkeleri ile mevcut ilişkilerin geliştirmesine katkı sunmaya hızla devam devam ediyor. TİKA yetkililerinden oluşan heyet ile Grenada resmi makamları arasında üst düzey görüşmelerle başlayan çalışmalar, proje teslim törenleriyle devam etti. Başta Dışişleri ve Sosyal Kalkınma Bakanlıklarına yönelik Veri Toplama ve Teknolojik Altyapıların Geliştirilmesi Projeleri aracılığıyla ilgili Bakanlık yetkililerine bilgisayar, projektör vb. malzemelerin yanı sıra, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerine ada halkına sunulan sağlık hizmetlerinin artırılmasına katkıda bulunmak üzere temin edilen ambulans ve minibüs düzenlenen törenlerle teslim edildi. Ardından Tarım Bakanlığı yetkililerine adada bulunan çiftçilerin tarıma yönelik kapasitelerinin daha sağlıklı ve kapsamlı yürütülmesine örnek teşkil edilmesi amacıyla temin edilen traktör ve çeşitli tarım aletleri ile İletişim, Çalışma, Fiziksel Kalkınma ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı yetkililerine Elektrik Hizmetlerinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında 45 ayrı malzemeden oluşan teknik ekipmanın devri de aynı tören kapsamında gerçekleştirildi.
Aynı gün Grenada’da bulunan 5 okulun donanımı çerçevesinde temin edilen mobilya ve teknik ekipmanlar Eğitim ve İnsan Kaynaklarını Kalkındırma Bakanlığı yetkililerine sunulurken, Grenada Polis Gücü İtfaiye Bölümü için temin edilen itfaiye aracına yönelik son çalışmalar da tamamlandı. Görüşmeler çerçevesinde Grenada Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Patricia Clarke, Grenada Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nikolas Steele ve Baş Danışman Simon Seal, Grenada Eğitim ve İnsan Kaynakları Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ruth Elizabeth, Grenada Turizm ve Sivil Havacılık Bakanlığı Müsteşarı Arlene Buckmire-Outram tarafından kabul edilen TİKA heyeti, Sosyal Kalkınma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle de görüşerek gerçekleştirilen projelere ve olası işbirliğine dair temaslarda bulundu. Grenada yetkilileri, TİKA’nın birçok alanda gerçekleştirdiği projelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, projelerin çok yerinde bir zamanlama ile gerçekleşmiş olduğuna vurgu yaptı. Grenadalı yetkililer, işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular.