Yurtkur ‘Sinema Günleri’ etkinliği kapsamında Bartınlı öğrenciler Çanakkale Deniz Zaferini anlatan ‘Son Mektup’ filmini izledi.
Bartın Çeşm-i Cihan Yurt Müdürü Mustafa Balıkkaya düzenlenen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada “Kurum olarak öğrencilerimizin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamamızın yanı sıra müdürlüğümüzde düzenlenen eğitim seminerleri, sportif faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri ve benzeri etkinlikler ile öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayıp, öğrencilerimize spor yapma alışkanlığı kazandırarak zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışmaktayız. Ayırca öğrencilerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak adına bu tür etkinlikler düzenliyoruz” şeklinde konuştu.
Sinema etkinliği ile de öğrencilerin tarih bilincini geliştirmeyi, milli manevi değerlere bakışlarında farkındalık oluşturmayı, yüreklerindeki vatan sevgisini kuvvetlendirmeyi amaçladıklarının da altını Çizen Balıkkaya “Düzenlenen etkinlikte sinema salonunu dolduran öğrenciler zaman zaman duygusal anlar yaşadılar ve filmi büyük bir dikkatle izlediler”diye konuştu.
Balıkkaya filmin sonunda öğrencilerin etkinliği düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yurt Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiklerini ve benzer etkinliklerin devam etmesi dileklerini kendilerine ilettiklerini kaydetti.