Şırnak’ın Cizre ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Deniz’in taziyesi için yola çıkan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler, Katran bölgesinde asker ve polisler tarafından GBT sorgusu için durduruldu. Sorguların saatler alınacağını savunan grup, geri döndü.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 27 Aralık’ta çıkan olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Deniz’in taziye ziyaretine gitmek için Diyarbakır’dan yola çıkan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler, Katran bölgesinde asker ve TEM polisleri tarafından durduruldu. Askerler, araç konvoyunu arayacaklarını ve kimlik kontrolü yaparak GBT’lerine bakmak istediklerini ifade ederken, konvoydakiler ise taziye ziyaretine gittiklerini, bir dua okuyup geri döneceklerini, bu şekilde aramanın saatler süreceğini belirtti.
27 Aralık’ta Cizre’de taranan, evleri yakılan ve öldürülen kardeşlerinin taziyesine gitmek için Diyarbakır’dan geldiklerini belirterek, "Sebep olarak da ihbar varmış diyorlar. Biz bu ihbarlara güvenmiyoruz. Yılların bize verdiği tecrübeyle sabittir ki, asılsız ihbarlarla, asılsız ihbar telefonlarıyla evlerimize, iş yerlerimize ve dernek binalarımıza illegal malzemeler, suç unsurları bırakıldı. Bu nedenle bu ihbarlara dayanarak onlara fırsat vermeyeceğiz. Araçlarımızı aramak istiyorlar ama araçlarımıza bir şey bırakmayacaklarının garantisi var mı? Kardeşlerimizi katliam ile yüz yüze bırakan insanlara ben nasıl güveneceğim. Ben güvenmiyorum" dedi.
"KARDEŞLERİMİZİ KATLEDENLER ENGELLENMELİDİR"
Taziyeye gitmelerine engel çıkaranları kınadığını ifade eden Yılmaz, "Devlet içindeki yapılanmalar ile PKK el ele vermiş, bizlere zulüm ediyor. Bugüne kadar hangi DBP veya HDP konvoyunu bu şekilde durdurup aradılar da Hür Dava Partisinin taziye konvoyunu durdurmaya çalışıyorlar. Provokatörler, belediyeye ait kurumlardan sabaha kadar arkadaşlarımıza kurşun yağdıranlardır. Provokatörler, Cizre teşkilatımıza gelip arkadaşlarımıza aba altından sopa gösteren HDP’lilerdir. Provokatörler, bugün bizi Cizre’ye sokmayanlardır" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından taziye konvoyu geri döndü.