Mustafa BAĞDİKEN/SAPANCA(Sakarya),()-  SAKARYA'nın Sapanca İlçesi'ne bağlı Kurtköy'de, işadamı Ahmet Şahin'in göl kenarındaki 'Doğapark’ adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 6 yıl önce başlattığı Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nde, bu güne kadar yapılan eserler yarın Ankara'da sergileniyor. Yerli ve yabancı sanatçıların yaptığı bu eserlerin yanı sıra 'yaşadığımız çevre' konulu resim yarışmasında çocuk ressamlar tarafından yapılan 500 çalışma da sergide yeralacak. Ankara'da Portakal Çiçeği Recidance'deki sergi, bugüne kadar resim, heykel, mozaik ve diğer plastik sanat eserleri olmak üzere en çok eserin yeraldığı en büyük sergi olacak.
Bu yıl yine yine Sapanca Doğapark'da 7'ncisi gerçekleştirelecek olan Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi, genel seçimler nedeniyle 8 Haziran'da başlayacak, 8 Temmuz'a kadar sürecek. Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin Genel Koordinatörü Hakan Körpi, bu koloni için Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından başvuruların devam ettiğini söyledi.
Bu koloninin şu anda dünyanın en tanınan prestjili sanat kolonisi konumuna geldiğine dikkat çeken Hakan Körpi, şu ana kadar bu yılkine katılmak için 2 bine yakın başvuru geldiğini söyledi. Körpi, Türkiye'nin en ünlü sanatçılarının yeraldığı seçici kurulun bu başvurular arasından belirli kriterlere uyan sanatçıları seçerek, bir kısmına da şimdiden davetini yaptığını belirtti. Koloniye davet edilen sanatçıların tüm ihtiyaçları ve konaklamalarının da Ahmet Şahin tarafından karşılandığını hatırlattı. 
EN BÜYÜK SERGİ
Sapanca'da 6 yıl boyunca yüzlerce yerli ve yabancı sanatçı tarafından yapılanlar arasından seçilen resim, heykel, mozaik ve diğer plastik sanatlardan oluşan eserler de yarın akşam sergilenecek. İşadamı Ahmet Şahin'in yaptırttığı Ankara Çankaya'daki Portakal Çiçeği Recidance'de Cumartesi akşamı saat 19.00'da açılacak sergide, yine Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nin çocuklara yönelik gerçekleştirdiği 'yaşadığımız çevre' konulu resim yarışmasından seçilen 500 eser de yer alacak. Doğapark'a her yıl yurdun değişik bölgelerinden çocuk ressamlar da davet edilerek, burada ünlü ressamlarla çalışma fırsatı buluyor. 

FOTOĞRAFLI







FOTOĞRAFLI