AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, “2002 yılında iktidara geldiğimizde Türkiye’de günlük 4 doların altında gelirle yaşayan insan sayısı yüzde 31 civarındaydı. Dolayısıyla 20 milyonun üzerinde vatandaşımız ayda 250 liranın altında çalışıyordu” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan bu kapsamda Pütürge ve Kale ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Taha Özhan, önemli açıklamalarda da bulundu.
Konuşmasına 2002’yi işaret ederek başlayan Taha Özhan, o dönemde yaklaşık 20 milyon insanın 250 liranın altında çalıştığına dikkat çekti. 3 Kasım 2002’de milletin iktidar görevini kendilerine tevdi etmesi ile birlikte Türkiye’de her alanda bir kalkınmanın başladığının altını çizen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, şöyle konuştu:
“Kasım 2002’de iktidar görevini devraldığımızda umutları yıpranmış, yorulmuş ve karamsar bir Türkiye vardı. Ekonomi, büyük bir krizin içindeydi. İşsizlik büyüyor, enflasyon milletin ekmeğini azaltıyordu. Yine o dönemde Türkiye’de günlük 4 doların altında gelirle yaşayan insan sayısı yüzde 31 civarındaydı. Dolayısıyla 20 milyonun üzerinde vatandaşımız ayda 250 liranın altında çalışıyordu. Kısacası Türkiye ekonomisi deyim yerindeyse, inim inim inliyordu. Yatırımcı önünü göremiyor, yatırım yapmaktansa sermayesini faize yatırmayı tercih ediyordu. Esnaf siftahsız dükkanını kapatırken, çiftçinin tarladaki ürünü para etmiyordu. Ancak AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte o kötümser hava dağıldı. Uzun süren koalisyon hükümetlerinin ardından, ne yapacağını bilen, kararlı, güçlü bir AK Parti Hükümeti, hem içeride hem de dışarıda bütün olumlu beklentileri hayata geçirdi.”
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan iktidara geldikleri gün ülkeyi tüm ayaklarıyla yükselteceklerinin sözünü verdiklerini de hatırlatarak, aradan geçen 13 yılın sonunda millete verdikleri sözü tuttuklarını, hatta pek çok alanda vaadettiklerinin ötesine geçtiklerini dile getirdi.
“Yaşanabilir bir Türkiye için yola çıktık, elhamdülillah şu anda yaşanabilir bir Türkiye ortaya çıktı” diyen Taha Özhan, yaşanabilir bir Türkiye için daha yapacak çok şey olduğunun da altını çizdi.