Adıyaman’da kurum müdürleri ve öğrenciler cadde ve sokakların çöplerini toplayarak Temiz Çevre Kampanyası’na dikkat çekti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği Temiz Çevre Kampanyası kapsamında Adıyaman’da farklı bir etkinlik düzenlendi. Adıyaman Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından çöp toplama etkinliği düzenlendi.
Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Onhan başta olmak üzere bir çok kurumu ve kuruluş müdürü öğrencilerle birlikte çöp topladı. Mimar Sinan Kültür Parkı önünde buluşan öğrenci ve kurum müdürleri Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde ki çöpleri topladı. Kaldırım ve caddelerin temizlendiği etkinlik Demokrasi Parkı’nda son buldu.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu konuyla ilgili açıklamada, “Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile beraber Temiz Çevre Kampanyası başlattık. Halkımızın da buna dikkatini çekebilmek için Adıyaman şehir merkezinde yüzlerce gencimizle beraber, öğrencimizle beraber bu kampanyanın açılışını yaptık. Yollarımızı temizledik. Bu şekilde çöplerini yollara atanları da uyarmış olduk. İnşallah daha bilinçli bir toplumla daha temiz bir çevreye kavuşacağız” dedi.
Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Onhan, bu organizasyondaki temel amacın tüm vatandaşlara yaşanabilir bir çevreyi anlatabilmek, çevre duyarlılığı oluşturmak olduğunu belirterek, “Bakanlığımız tarafından 1-7 Mayıs tarihleri arasında başlatılan Temiz Çevre Kampanyası etkinliği ile ülke bazında çevre sorunları ve çevre temizliğinin önemini anlatmak, çevre konularında farkındalık oluşturmak amacı bu etkinliği düzenledik.
Sanayileşme, teknolojinin gelişmesi, hayat standartlarının artması, çevre üzerinde olumsuz yönde baskılar yapmaktadır. Bu baskıyı azaltmak için çevre bilincinin artırılması başta olmak üzere çağın gereksinimleri olan atık su arıtma tesisleri, katı atık düzenli depolama sahaları, bisiklet yolları, filtre sistemleri gibi çevre kirliliğini önleyecek faaliyetleri büyük önem arz etmektedir.
Bakanlığımızın yaşanabilir çevre ve marka şehir vizyonu doğrultusunda, ilimizde yaptığımız çalışmalar ve denetimler neticesine, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği konularında belirli bir yol kat etmiş durumdayız. Hava kirliliği ile mücadele kapsamında partikül madde değerinde yıllara göre azalmanın olduğu görülmekte olup, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, geri dönüşüm faaliyetlerinin artırılması, arıtma tesislerinin ve katı atık düzenli depolama sahalarının da faaliyete geçmesi ile birlikte yaşanabilir çevre vizyonu hedefine daha da yaklaşılacaktır” dedi.