GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir’deki statlarda incelemelerde bulundu. Kılıç, "İzmir kamuoyu bize destek verdiği ve yerel yönetim de yanımızda olduğu sürece biz buradaki görevlerimizi biliyoruz" dedi.
AK Parti İl Kongresi için Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla birlikte İzmir’e gelen Kılıç, kongrenin ardından Vali Mustafa Toprak ve milletvekilleriyle birlikte geçen ağustos ayında çürük raporuyla kullanıma kapatılan Alsancak Stadı ile 15 bin kapasiteyle yenilenmeleri için ihaleleri yapılan, ancak açılan davalar nedeniyle henüz başlanmayan Karşıyaka İlçe ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nı gezdi. Kılıç, statlarda ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile kulüp başkanlarından bilgi aldı.
Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, Bakan Kılıç’tan yeni stadyum inşa edilince tribünlerin altına diğer branşlar için salon da yapılmasını talep etti. Kılıç, Karşıyakalı bir taraftarın, ''Stadı yapacak mısınız'' sorusuna, ''Yapmayacak olsak burada ne işimiz var. Stadı incelemeye geldik. Bizde söz namustur. Yeni stat trafik sorunu da yaratmaz" diye karşılık verdi.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "İzmir kamuoyu bize destek verdiği zaman ve yerel yönetim de yanımızda olduğu sürece biz buradaki görevlerimizi zaten biliyoruz. Yapmak istediklerimiz de ortada. Yolumuza devem edeceğiz" dedi.
Kamuoyunun da Karşıyaka ve Göztepe statlarının mevcut yerlerinde yeniden inşa edilmesini istediğini dile getiren Kılıç, Alsancak Stadı için verilen bir çürük raporu oluğunu hatırlatarak, "Stadın yapısının uygun olmadığı yönünde bir rapor mevcut. Gerçekten fiziksel yapısı yıpranmış. Ben mühendis değilim ama verilen raporda ömrünü doldurduğu görünüyor. Biliyorsunuz, stattaki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de boşaltıldı, çalışmalarımızı değerlendireceğiz" şeklinde açıklama yaptı.
1 YILDIR BEKLİYOR
İzmir’de Karşıyaka İlçe ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın 15'er bin kapasiteyle yenilenmesiyle ilgili ihaleler geçen yıl 28 ve 29 Ocak’ta yapıldı. İhaleleri alan firmalar açılan davalar nedeniyle inşaata başlayamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’nın yeni stadı için Örnekköy, Göztepe için Uzundere’yi adres gösterdi. Kentte 4 kulübün kullandığı Alsancak Stadı da liglerin başlamasına kısa süre kala yapılan deprem testlerinde çürük çıkınca kapatıldı.

FOTOĞRAFLI