Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde geçirdiği başarılı el bileği ameliyatıyla eski sağlığına kavuştu.
Hastane Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Celal Alandağı, ilçede bu tarz ameliyatların yapılmasının kendilerine gurur verdiğini ifade ederek, “Daha önemli ameliyatlar hastanemizde yapılabiliyor fakat bizi üzen olay hastalarımız bu konuda bilgi sahibi değiller. Genellikle ameliyat olmak için Malatya merkezine veya başka bir merkeze gidiyorlar. Biz kendi yakınlarımızı getirip burada ameliyat etmeyi düşünüyoruz. Hastanemizin ameliyat hane şartları gayet uygun son model cihazlarımız var doktorumuza ortopedi uzmanımıza güveniyoruz. Nitekim hasamız belediye başkan yardımcısı olmasına rağmen şartlar olmasına rağmen gelip burada ameliyat oldu kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Ameliyatı gerçekleştiren ortopedi uzmanı Dr. Volkan Arap ise Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan’ın el kırıklığı ile kendilerine başvurduğunu belirterek gece ilk müdahalesini yaptıklarını ve sonrasında ameliyata aldıklarını söyledi. Arap, “Doğan’ın bu tür kırıklarda çeşitli yöntemler var açık ve dışarıdan yapılıyor. Biz dışarıdan müdahale yaptık Ameliyat sonrası kontrollerimiz devam ediyor bu ve benzeri ameliyatları burada yapabilecek teknik imkânlara sahibiz bende ortopedi uzmanı olarak elimden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyorum” dedi.
Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ise buzlu yolda ayağının kayması sonucu yere düştüğünü ve bilek kemiğinde kırılma olduğunu söyleyerek, “Hemen Hulusi Efendi Devlet Hastanesine geldim başhekimimiz ve ortopedi uzmanımız Volkan Bey ilgilendiler. Kırık olduğunu tespit ettiler ve bu tür ameliyatların burada olabileceğini ve daha rahat yapılabileceğini söyleyince Malatya’ya gitmektense hemşerilerimize örnek olsun diye ben kendilerine güvendim ameliyat oldum” dedi.