Atakum Belediyesi Spor ve Kültür Evleri ile Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle Yalı Kafe’de sergi açıldı. Atakum Belediyesi bünyesinde açılan kurslara katılan 2 binden fazla kadının el emeği ürünlerinin satışa çıkarıldığı sergi yoğun ilgi gördü.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın yanı sıra Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, Atakum İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever ile çok sayıda kurs eğitmeni, kursiyer ve davetlinin katıldığı açılış öncesi Atakum Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri yaptı.

“KURS VE KURSİYER SAYISI ARTTI”

Kurs sayısının arttığını ve bu sayede kursiyer sayısının 2 bine ulaştığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kursiyer sayımız 600’den 2 bine çıktı. 26 dalda, 25 eğitmen ile kurslarımız devam ediyor. Kadınlarımızın meslek sahibi olması için katkı veriyoruz. Toplumun her kesimine aynı mesafedeyiz ancak kadınlarımız için ayrı bir duyarlılığımız var. Bu kurslarda duyarlılığımızın iyi bir örneğidir. Bugün burada açılışı gerçekleşen sergimizi gezdiğinizde ne kadar önemli bir çalışmaya imza attığımızı göreceksiniz” diye konuştu.

TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR

Atakum Belediyesi’nin kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarını öven AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, “Belediyeciliğin sadece asfalt dökmekten, kaldırım yapmaktan ibaret olmadığının en güzel örneğini Atakum Belediyesi’nde görüyoruz. Şehirlerin, ilçelerin bir ruhu olmalıdır. Bugün burada gerçekleştirilen etkinlik, Atakum ilçesinin ruhunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Sergideki ürünler için alın teri döken, bunun karşılığında da kollarına altın bilezik kadınlarımızı kutluyorum. Kadınlarımıza bu imkanı sağlayan Başkan Taşçı’ya da teşekkür ediyorum” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, açılışın ardından stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Kursiyerler Başkan Taşçı ile Milletvekili Adayı Demircan’ı hediye yağmuruna tuttu. Özellikle resimlerle yakından ilgilenen Milletvekili Adayı Demircan, çok beğendiği bir resmi de satın alarak, “Ofisimin en güzel yerinde olacak” ifadesini kullandı.