Sosyal belediyecilik hizmetlerinde örnek çalışmalara imza atan Mamak Belediyesi, engellilere yönelik hizmetlerine devam ediyor.
Mamak Belediyesi, ilçede bulunan engelli vatandaşların hastanelere ulaşımlarını özel olarak engelli nakil aracıyla gerçekleştiriyor. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan raporlu hastaları evlerinden alan Mamak Belediyesi, hastayı tedavinin yapılacağı hastaneye ulaştırıyor. Mamak’ta sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Belediye olarak her zaman engelli vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Sağlık gibi son derece önemli bir konuda destekleyici çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Engelli nakil hizmetiyle belediyemiz tedavi için Başkent’te bulunan çeşitli hastanelere ulaşım sağlıyor. Engelli vatandaşlarımızın böylece hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmış oluyoruz” dedi.
Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen engelli nakil hizmetinden günlük ortalama 3 ile 5 engelli vatandaş faydalanıyor. Nakil arabalarından yürüyemeyecek derecede engeli bulunan vatandaşlar faydalanıyor. Refakatçisi eşliğinde evinden alınan hasta, tedavisi ve kontrolü tamamlandıktan sonra tekrar gittiği hastaneden alınarak evine geri getiriliyor. Engelli nakil hizmetinden bu yılın ocak ayından itibariyle 353 hasta faydalandı.