AMASYA (AA) - Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, özel eğitim ve okul öncesi öğrencilere oyuncaklar dağıttı.

TOKİ Çelebi Mehmet Ortaokulu ile Bolat İlkokulu'nu ziyaret ederek, okul yöneticileri ve öğretmenlerinden bilgi alan Taşdan, ilçe genelinde sürdürülen eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz şekilde devam ettiğini söyledi.

Okullar tarafından belirlenen materyal ve malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi için eğitim camiasına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Taşdan, şöyle konuştu:

"Amacımız çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını, okullarımızın demirbaş ihtiyaçlarını karşılamak ve çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak. Bu malzemeler eğitimin bir parçası. Oyuncak ve eğitici malzemeler ve materyaller çocuklarımızın oynarken de bir şeyler öğrenmeleri açısından önemlidir. Çocukların hem oynaması hem eğlenmesi, böylece öğrenmelerini amaçlıyoruz. Okul öncesi ve özel eğitimdeki çocuklarımızın genel itibarıyla eğitimleri gayet iyi şekilde devam ediyor."

Taşdan, okul yöneticileri ve sınıf öğretmenleri tarafından ilgi ve alaka gösterilerek çocuklara eğitim verildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın da mutlu ve neşeli olduklarını görmekten memnuniyet duyduk. Özel eğitimdeki çocuklarımızın durumların iyileşmesi, sosyal hayata katılmaları için öğretmenlerimiz de büyük gayret içerisindeler. Anne babalarının üzerindeki yükünün hafifletilmesi lazım. Onların da çocuklara nasıl yaklaşacağına ilişkin zaman zaman rehberliğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenlerimizden bu konuda da destek istedik. Onlar da gerekli ilgi ve alakayı gösteriyorlar, biz de bundan mutluluk duyuyoruz."

Kaymakam Taşdan'a İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu ile Şube Müdürleri İdris Turgut ve İsmet Çördük eşlik etti.