Sürdürülebilir balıkçılık için vatandaşların av yasaklarına uyması gerektiğini ifade eden Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, "Avlanma yasağı 1 Haziran’a kadar sürecek. Bu süre zarfında, Güzelhisar ve Kunduz Çayı’na amatör avcılık veya vatandaşların av araçlarını bulundurması veya kullanması yasaktır" dedi.
Aliağa İlçe Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Cengiz Aker, av yasağının önemine dikkat çekti. Avlanma yasağı 1 Haziran’a kadar süreceğini ifade eden Aker, "Avlanma yasağı 1 Haziran’a kadar sürecek. Bu süre zarfında, Güzelhisar ve Kunduz Çayı’na amatör avcılık veya vatandaşların av araçlarını bulundurması veya kullanması yasaktır. Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter, sepet ve her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) kullanmasının yasak olduğu vatandaşlarımızca bilinmelidir" dedi.
YASAKLARA UYMAYANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK
Yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını da dile getiren Aker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Av yasağı döneminde avcılık yapanların tespit edilmesi durumunda yasal işlem yapılıyor. Buna göre; 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamına giren kabahatler hakkında tutanak tutuluyor. Kabahatte kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el konuluyor ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun Ek-3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezası kesilerek idari işlem başlatılıyor."