Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı. Görev süresi dolan Prof. Dr. Kerim Banar, başarıyla yürüttüğü görevini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney’e devretti.
Açıköğretim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen devir teslim törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Fakültesi Dekanlık görevini devreden Prof. Dr. Kerim Banar’ın yanı sıra görev teslimi yapan Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Cemil Ulukan, Doç. Dr. Fikret Er, Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, Yrd. Doç. Dr. Asuman Nurhan Şakar ve Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Tahir Şahin katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitenin en önemli fakültelerinden Açıköğretim Fakültesi’nin Dekanlık Devir Teslim Töreni’ni gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı gerçekten üniversitemizin en önemli görevlerinden bir tanesi. Prof. Dr. Kerim Banar hocamız bir dönem boyunca bu görevi başarıyla ve en zor şartlarda yürüttü” diyen Rektör Gündoğan, “Görevi süresince elinden geleni yaptı. Emeği ve çabaları için kendisine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı, bundan sonra da aynı görevi inşallah Prof. Dr. Yücel Güney hocamız devam ettirecek. Kerim hocamızla birlikte dekan yardımcılarımıza, hocalarımıza ve arkadaşlarımıza yaptıkları katkılar için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı düşüncelerle Anadolu Üniversitemizi, Açıköğretim Sistemimizi ve Açıköğretim Fakültemizi daha ileriye götürmek için elimizden gelen tüm çabaları hep birlikte sarf etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTEME DOĞRU HİZMETİ VEREBİLMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIM”
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Yücel Güney ise, bir yıldır rektör yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve bu yüzden de Açıköğretim Sistemi’ne aslında çok uzak olmadığına dikkat çekti. Güney, “Bu süreçte rektör hocam tarafından böyle bir görev verildi. Kendisi ve Yükseköğretim Kurulu tarafından da görevim onaylandı. Bu görevi hakkıyla yerine getirmek için uğraşacağım. Buradaki ekiple birlikte tüm arkadaşlarımıza en iyi şekilde ve üniversiteme de doğru hizmeti verebilmek amacıyla çalışacağım. Aslında çok uzak yerden gelmiyorum, sistemin içerisindeyim. Rektör yardımcısı olarak bulunduğum sürece de bu görevi devam ettirmeye çalışacağım. Umarım arkadaşlarımla birlikte bunu başarabiliriz” dedi.
“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BİZİM KURUMUMUZDUR, EVİMİZDİR”
Açıköğretim Fakültesi Dekanlık görevini Prof. Dr. Yücel Güney’e devreden Prof. Dr. Kerim Banar da, 9 Ocak 2012’de Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür’den devraldığı görevini bugün itibariyle Prof. Dr. Yücel Güney’e devrettiğini kaydetti.
Prof. Dr. Banar, “Bu 3 yıllık süre içerisinde tüm yönetimimizle birlikte en iyisini yapmaya çalıştık” diyerek, şöyle konuştu:
“Muhakkak ki eksikliklerimiz vardır. Bundan sonra da bu eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Bu konuda da yeni yönetimin elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum. Bunu samimi bir şekilde ifade ediyorum. Sonuçta Anadolu Üniversitesi bizim kurumumuzdur, evimizdir. Her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben yeni yönetime başarılar diliyorum ve hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.”