Nijerya Ümit Milli Takım kampında bulunan Yeni Malatyaspor’un Nijeryalı futbolcusu Okechukwu Godson Azubuike’nin, Kardemir Karabükspor ile oynanacak maça yetişememe ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.
Nijerya Ümit Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan Azubuike, Alanyaspor maçının ardından kampa çağrılmıştı. Tatilini yarıda kesip milli takım kampına katılan Azubuike’nin Yeni Malatyaspor’un PTT 1. Lig’in 4. haftasında deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspor maçına yetişememe durumu baş gösterdi.
Kulüp sportif direktörü Ali Ravcı’nın genç oyuncunun Karabükspor maçına yetişmesi için Nijerya Futbol Federasyonu ile sürekli temas halinde olduğu, oyuncularının Karabükspor maçının olduğu tarihte Türkiye’de olması için tüm şartları zorladığı öğrenildi.
Olimpiyatlara kalma mücadelesi veren Nijerya Ümit Milli Takımı’nın önemli oyuncuları arasında yer alan Azubuike’nin, Kardemir Karabükspor maçına yetişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten kulüp sportif direktörü Ali Ravcı, Nijeryalı oyuncunun maç takvimine göre Karabükspor maçına yetişip yetişmeyeceğinin netlik kazanacağını söyledi.
Nijerya Ümit Milli Takımı 6 Eylül’de Mısır, 9 Eylül’de Gana, 12 Eylül’de ise Senegal ile karşılaşacak. Yeni Malatyaspor ile Kardemir Karabükspor karşılaşması ise 13 Eylül’de oynanacak.