Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 23 bini belediye hak sahipliğinden, 7’bini 2B’den toplamda 30 bin Kepezli’ye tapu tahsisi yaptıklarını, 20 mahalle de ise kat artışı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya eşi Ayşe Tütüncü ile katılan Başkan Tütüncü, 6 yılda çözülemez denilen yılların sorunlarını her mahallede ya çözdüklerini ya da çözümünde ciddi mesafe aldıklarını söyledi. Belediye de oturan bir belediye başkanı olmadığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Haftanın bir günü belediye de vatandaşların problemlerini dinliyorum. Diğer günlerinin hepsinde halkımızla iç içeyiz” dedi.
Kepez’in mülkiyet ve imarla ilgili problemlerinin ciddi oranda çözdüklerine değinen Tütüncü, “Belediyeden hak sahipliği olarak 23 bin kişiye tapu verdik. 2B’den ise 7 bin kişi tapusunu aldı. Toplamda yaklaşık 30 bin insanımızın mülkiyet problemini çözdük. Birçok mahallemizin imar problemini ortadan kaldırdık. 20 mahallede kat artışı yaptık. Bunlarla birlikte hızla şehirleşen, hızla kabuk değiştiren bir Kepez’i hemşehrilemizin desteği ile inşa ediyoruz. Güven ve istikrar ortamı içerisinde problemleri bir bir çözüyoruz.”
2B’DEN 7 BİN KİŞİ TAPUSUNU ALDI
Masa Dağı ile DSİ su kanalı arasındaki 19 mahallede 2B problemi olduğunu hatırlatan
Tütüncü, “2B’den dolayı bu mahallelerde yapılaşma yapılamıyordu ve tapular alınamıyordu. Bölgeye kamu yatırımları da gelmiyordu. 2009’da 2B problemini çözme sözü vermiştik. Girişimlerimiz sonucu AK Parti Hükümetimiz tarafından hazırlanan kanun tasarısının 2012’de, Türkiye Büyük Meclisi’nde kabul edilmesiyle 2B sorunu ortadan kalktı. 2014 yerel seçimlerinde ise 2B ile ilgili tapuları hak sahiplerine vereceğimizi, vaat ettik. 19 mahallede 2B ile alakalı 7 binin üzerinde hak sahibi tapularına kavuştu. Tapulama işlemleri devam ediyor. Sürekli aynı noktaya damlayarak mermeri delen damla gibi sabırla, azimle bir gayret göstererek sorunu çözdük” diye konuştu.
Başkan Hakan Tütüncü, 30 yıldır beklenen liseyi bölgeye kazandırdıklarına işaret ederek, “Çamlıbel Mahallesi’nde, eski hayvan pazarı alanı olarak bilinen ve mülkiyet problemlerini çözdüğümüz araziye 24 derslikli Anadolu Lisesi inşa edildi. 6 ay önce temelini attığımız lisenin inşası bitti. Okul, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek.”
Başkan Tütüncü, Erenköy Mahallesi’nin talebi olan pazar yerinin imar planının revizyonunu yaptıklarını hatırlattı.
Tütüncü, bölgede 1 kat artışı yapılabilmesine yönelik imar planı çalışması yaptıklarının altını çizdi.