MAY Tohum, 2014 yılı ihracat kayıt rakamlarına göre İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği alt sektörü olan Bitkisel Yağlar ve Yağlı Tohumlar ihracatı yapan firmalar arasında “En Başarılı İhracatçılar” ödül töreninde 4.’Lük ödülüne layık görüldü.
Yerli sermayeli bir Türk Tohum firması olarak Türk Çiftçisi’ne ve Türkiye’ye sağladıkları katma değer için gurur duyduklarını ifade eden MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, “Tohum denince herkesin aklına yabancı ülkelerin geldiği bir sektörde çalışıyoruz. Uluslararası seviyede kendi markamız ile iş yapabilen, bağımsız olarak lisans ve tohum teknoloji geliştirip satabilen, ürün uzmanlığına sahip bir Türk Tohum markası olarak almış olduğumuz ödül bizim için çok önemli" dedi.
Aldıkları ödülün de heyecanını yaşadıklarını ifade eden Çiftçiler sözlerini şöyle sürdürdü: "MAY Tohum, hedef coğrafya olarak belirlediği; Avrupa Birliği, Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Orta Asya’da hızla tanınan bir Türk Tohum Markası olma yolundadır. Hedef coğrafyada bulunan ülkelerde “MAY” markası altında tescil ettirerek ticari satışa hak kazanmış olan 200’den fazla ürünü bulunmakta olup, 4 farklı ülkede de kendi geliştirdiği bazı çeşitlerin lisans hakları satmış durumdadır"
Elde ettiği yüksek ihracat rakamları ile 4.lük ödülü alan MAY Tohum, aynı kategori de geçen yıl da 3. lük ödülüne layık görülmüştü.