Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ceylanpınar İlçe Başkanlığı, Dörtyol mevkiinde bir vatandaşın vefatı ile başlayan olaylarda, birçok kişinin yaralanması ile neticelenen çatışmanın taraflarını sağduyuya davet etti.
Ceylanpınar Hüda Par İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, toplumda ağır yaralara neden olacak olaylarda ilk yapılması gerekenin yangını önce söndürmek olduğu belirtilerek, "Daha sonra yapılması gereken, oturup yaşananların ortaya çıkarılması ve bunu kamuoyuyla paylaşmaktır. Şu aşamada kim haklı kim haksız durumundan çok, yaşanabilecek toplumsal olayların önüne geçmek herkesin asıl görevidir" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu konuda olayın taraflarına kullanılan dil konusunda birleştirici ve yapıcı olmaları temenni ve ricamızdır. Hiç kimsenin güzel ilçemiz Ceylanpınar’ın huzurunu kaçırmaya hakkı yoktur. Yaşanan çatışmaların halkımızın huzurunu kaçırdığı, toplumdaki ayrıştırmayı arttırdığı gözlenmiştir. Toplumun sinir uçlarına dokunan ne şer’i ne örfi ne de hukuki olan bu olayın açtığı yaralar acilen sarılmalıdır. Mevcut problemler Hakk’ın hukuku gözetilerek hukuki çerçevede çözüme kavuşturulmalıdır. Şahsi ve menfi tavırlar bizi çözümden ziyade çözümsüzlüğe sevk edeceğinden, milletin hukukunu görmezden gelmek büyük bir zulüm olacaktır. Elinde imkan olan herkes bu ateşi söndürme gayretinde olmalıdır, aksi kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Hüda-Par olarak biz bu noktada Ceylanpınar halkı için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.”