Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan bir vatandaş yaptığı resmi başvurular neticesinde aldığı izinle, kendi yerinde define araması yaptırdı. Saatlerce yapılan kazı sonrası ise define hayali boş çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Hacıevhat Mahallesi’nde bir aileye ait arazide yer sahipleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Müze Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonrasında, define arama izni aldı. Öğle saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de bizzat takip ettiği aramalarda, kepçe yardımıyla yaklaşık 4 metrelik çukur kazıldı.
Kepçenin yaptığı kazıyı takip eden yer sahipleri, gömülü para olduğu iddia edilen yerde heyecanla bekledi. Ancak saatler sonra tüm aramalara rağmen sonuç çıkmayınca, iş makinası bulunduğu alandan geri çekildi.
Konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip uzman kişiler ise, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında SİT alanı ve mezarlıklar dışında define araması yapılabileceğini, bu aramalar için Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden izin alınması gerektiğini belirttiler.