Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 03-04-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.
03-04-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri kapsamında 6 farklı ülkeden Bolu’ya gelecek 400 aşçı, 13 kategoride yarışacak ve hünerlerini sergileyecek. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İmarethane Sosyal Tesisleri’nde gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) Başkan Yardımcısı İsmail Bulut, YEPAD Genel Sekreteri Sadullah Önal katıldı.
Toplantıda konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Jüri Başkanlığını Dünya Şefler Birliği Afrika Başkanı Thomas Andreas Gugler’in yapacağı yarışmaya 6 ülkeden 400 aşçı katılacak ve 13 ayrı kategoride yarışacak. Profesyonel şeflerden aşçılık öğrencilerine kadar geniş bir katılım yelpazesi olan yarışma kapsamında yarışmacılar, orijinal osmanlı mutfağı, uzakdoğu mutfağı, bireysel engelliler, dekoratif ürünler, yılın altın Türk şefi, canlı performans meze yarışması, restoran tatlı tabağı, siyah kutu kategorilerinde yarışacaklar” diye konuştu.