Ordu’da işitme engelli iki gencin aşkı, işaret diliyle kıyılan nikahla evliliğe dönüştü.
Samsun doğumlu işitme engelli Selma Aydemir (36) ile Ordulu işitme engelli Nedim Korkmaz’ın (36) birbirlerine olan aşkı evlilikle sonuçlandı. Aileleriyle birlikte Altınordu Belediyesi Evlendirme Memurluğu’na gelen genç çiftin nikahını Belediye Başkanı Engin Tekintaş kıydı. Genç çifte söylenen nikah akdi çevirmen tarafından işaret diliyle anlatıldı. Gençler yine işaret diliyle, evlilik akdine ’evet’ dedi. Altınordu Belediyesi’nde ilk olma özelliği taşıyan nikah törenini gerçekleştiren Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gönül dilinin önemine vurgu yaparak, “İnsanların gönlü konuştuğu zaman, dili çok bir şey ifade etmiyor, bugün bu duyguları hissettik” dedi.
Başkan Tekintaş, “Sessiz sedasız bir düğün seslendirilmiş bir şekilde gerçekleştirilmiş oldu. Altınordu Belediyesi olarak da böyle bir nikahı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Daha önce engelli kardeşlerimizin farklı konseptlerde nikahı oldu ama bugün gönlünü ifade eden, seslendirilmiş olarak da bunu yansıtan bir nikah gerçekleşti. Ben, her iki aileye de hayırlı olsun diyorum, genç çiftlerimize ömür boyu mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.
Nikah defterine imzaların atılmasının ardından gelin Selma Aydemir damadın ayağına basarak düğün adetini yerine getirdi. Bu sırada davetliler ve gençlerin yakınları duygulu anlar yaşadı. Evlilik cüzdanı Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından alkışlarla çiftlere teslim edildi.