Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk-İş'in 22. Olağan Genel Kurultayı'nda konuştu. Konuşmasının büyük bölümünü Rusya ile yaşanan uçak krizine ayıran Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de ne işi olduğunu bir kez daha sorgularken, Putin'in Türkiye'ye yönelik ''DAEŞ'ten petrol alıyorlar'' iddiası ile ilgili, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin DAEŞ'ten petrol aldığını Rusya belgelerle ispatlaması gerekiyor, aksi halde iftira atıyordur.'' dedi. Erdoğan konuşmasının devamında ''Bu millet aç kalır açıkta kalır ama asla istiklalinden vazgeçmez'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İŞÇİNİN EMEĞİ KUTSALDIR

''Bizim inancımızda işçinin emeği kutsaldır'' diyen Erdoğan, ''Türkiye uzun yıllar 1 Mayıs krizleri yaşadı. 1 Mayıs'ın işçi bayramı olarak kutlanması için pek çok girişim yapıldı. Dikkat ediniz bu çabaların çoğunda 1 Mayıs bir bahane olarak kullanılmıştır. Başbakanlığım döneminde bu meseleye sahip çıktım. Fakat 1 Mayıs bahanesiyle ülkenin ve milletin huzurunu kaçırmak için uğraşanları bu da durdurmadı.'' diye konuştu.
1,300 LİRANIN ALTINDA ÜCRET ÖEDEYEMEZSİN

1300 liranın altında hiçbir iş verenin ücret ödeyemeceğinin de altını çizen Erdoğan, ''Bu ister Batı'da olsun ister Doğu'da, 1300 lira vereceksin.'' dedi. Yılbaşından sonra emekli maaşların tabanında 1000 lira alt sınır haline geleceğinide belirten Erdoğan, ''İşte emekçi dostu olmak budur. İş veren olarak siz de kanaat ekonomisini öğrenin.'' diye konuştu.

''BANA TARAFSIZ OL DİYENLERE...''

''Cumhurbaşkanı olarak tüm projelerin, hükümetimizin ve başbakanımızın her zaman yanındayım'' diyen Erdoğan, ''Biliyorum ben bunları söyleyince birileri hemen 'Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı' diyenler olarak. Daha önce de ifade ettim, ben ülkemin ve milletimin aleyhine olacak hiçbir konuda tarafsız olamam.'' diye konuştu.

SIKINTILARIN TEMELİNDE ANAYASA VAR

Tüm sıkıntıların temelinde mevcut anayasanın yattığını bir kez daha hatırlatan Erdoğan, ''Anayasa izleme komitesi kuralım dedik, muhalefet bu komiteye üye vermedi.'' diye sitem etti.

RUSYA'NIN SURİYE'DE NE İŞİ VAR

''Türkiye olarak nasıl Balkanlar'a, Akdeniz'e biçare kalmamız söz konusu değilse Suriye için de geçerli. Onun için diyorum Rusya Suriye'de ne arıyor. Neymiş BM'nin izni varmış, Esed davet edince girilirmiş. 380 bin insanın katilinin davetine icabet etmeye mecbur değilsiniz.'' diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

''Bunu Sayın Putin'in kendisine de söyledim. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız, ama Suriye'de meşru bir yönetim yoktur. Esed yönetimi çok küçük bir toprakla böyle bir iddiada bulunamaz. Suriye'deki meşru muhatap Suriye halkıdır.''

BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDERSİNİZ

Rusya'nın petrol iddialarına cevap veren Erdoğan, "Aileyi bu işe karıştırmak işin çok daha ahlaki noktasıdır. İran bunu geçmişte yaptı. Açtım konuştum, böyle devam ederse bunun bedelini 'İran olarak çok ağır ödersiniz'. 10 gün falan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar." dedi.

RUSYA İSPATLAMALI

Türkiye Cumhuriyeti'nin DAEŞ'ten petrol aldığını Rusya'nın belgelerle ispatlaması gerektiğini de belirten Erdoğan, ''Aksi halde iftira atıyordur. Türkiye'nin petrol ve doğalgaz aldığı yerler bellidir.'' dedi.

KATAR'DAN İŞÇİ TALEBİ

''G20'de Kanada bizden 25 bin mülteci istedi. Bu konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapıyoruz.'' diye konuşan Erdoğan, ''Bunun dışında Katar'dan bu yönde bir talep geldi. Ayrıca iş anlaşması da yapılabileceği belirtildi. Ben İŞKUR'a da talimat verdim nitelikli niteliksiz işsiz vatandaşlarımızın Katar'da istihdam edilmesi yönünde. Bu noktada çalışmalar sürüyor, bu gelişme işsizlik rakamlarına da olumlu yansıyacaktır.'' dedi.

AÇ KALIRIZ AMA VAZGEÇMEYİZ

Erdoğan konuşmasının sonuna doğru, ''Bu millet aç kalır açıkta kalır ama asla istiklalinden vazgeçmez. Türkiye bugünde kendisine dost olanlara kazandıran düşman olanlara ise kaybettiren bir ülkedir.'' dedi.

Haber7