Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, çocukların okul öncesi ve sonrasındaki eğitimine katkıda bulunmak amacıyla ’Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı’ projesini hayata geçirdi.
Mezitli Belediyesi, çocukların kitap okuma alışkanlıklarını geliştirecek yepyeni bir proje ile ilçede yaşayan çocukları bir araya getirdi. Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı, Menderes Mahallesi Denizhan 2 Sitesi karşısında bulunan parkta açıldı. Mezitli’de yaşayan çocuklara yarar sağlayacak olan projenin açılışına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Başkan yardımcıları Eşe Şamiloğlu ile Ertan Güner, Kitap Okuyan Çocuklar Proje Koordinatörü Esra Akçay Duff ile Mersin İl Sorumlusu Seda Hacıtalipoğlu Özkan ve çok sayıda aile çocuklarıyla birlikte katıldı. Açılış sonrası Oyun Kitaplığı’na akın eden minikler, karşılarında gördüğü kitap ve oyuncaklar karşısında şaşkına döndü. Tüm kitap ve oyuncakları yakından inceleyen çocuklar, gönüllerince eğlendi.
"KİTAP OKUMAYI ÖZENDİRMEMİZ GEREKİYOR"
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, burada yaptığı konuşmada, Mezitli’yi geliştirmeyi ve büyütmeyi ilçe halkıyla beraber gerçekleştireceklerini söyledi. Mezitli’de böyle bir proje ile çocukların kitap okuma alışkanlıklarını geliştireceklerini vurgulayan Başkan Tarhan, "Belediye olarak çocuklara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı, çocuklar üzerinde etki yaratacak yepyeni bir projeye destek olarak bir adım daha ileriye götürdük. Hepimiz kitap okumanın faydalarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden kitap okumayı çocuklarımıza özendirmemiz gerekiyor" dedi.
Oyun Kitaplığı’ndaki amacın sadece kitap okumak olmadığını, çocukların ve ailelerin sosyalleşerek bir araya geldiklerini ifade eden Tarhan, Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı kapsamında belediye imkanları doğrultusunda baskıya giren kitapçıktan bir bölüm okudu.
Projeye büyük bir özveriyle gönül verdiklerini ve Mezitli Oyun Kitaplığı için 6 ay boyunca uğraştıklarını belirten Kitap Okuyan Çocuklar Proje Koordinatörü Esra Akçay Duff ile Mersin İl Sorumlusu Seda Hacıtalipoğlu Özkan da konuşmalarında, ’İstanbul’un Kadıköy’ü varsa, Mersin’in Mezitli’si var’ fikrinden yola çıkarak oyun kitaplığını açtıklarını söylediler. Konuşmacılar, "Çocuklarımızın geleceğini birlikte güzelleştirelim ve burada olalım, çoğalalım, etkinlikleri birlikte organize edelim" mesajını verdiler.
KİTAP OKUMA KÜLTÜRÜ GELİŞECEK
Kitap okuma kültürünü kazandırmayı amaçlayan Oyun Kitaplığı, tüm etkinlikleriyle özellikle 0-9 yaş arası çocuklar için ücretsiz hizmet verecek. Oyun Kitaplığı’nda çocukların sosyalleşerek, deneyerek, gözlemleyerek, hissederek ve keşfederek öğrenimlerini hedefliyor. Burada küçük yaşta okuma-yazma bilmeyen minikler, aileleriyle birlikte kitap okuyarak kitap okuma kültürünü kazanmış olacak.
Oyun Kitaplığı’nda çocuklara yönelik, gönüllü veliler tarafından düzenli kitap okuma saatlerinin yanı sıra, çocuklarla birlikte hayal kurma, deney yapma, un ve su gibi yenilebilir malzemelerden oyun hamuru, parmak boyası yapıp hep birlikte keyifli zaman geçirme gibi çeşitli aktiviteler yer alacak. Ayrıca, belirli aralıklar ile ailelere çocuk gelişimi ve çocuk hakları ile ilgili seminer ve destek verilecek. Böylelikle çocuklar aileleriyle birlikte dolu dolu zaman geçirip sıkılmadan doyasıya eğlenmiş olacak.