Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra 27 yıl süren tek parti dönemine son veren Demokrat Parti’nin kuruluşunun 69’uncu yılı nedeniyle açıklama yapan DP İl Başkanı Zekai Alper, “69 yıl önce bugün, Türkiye’de “tek”in egemenliğine, parti devletine ve zihniyet tekeline karşı Türk siyasi tarihinin en önemli adımı atıldı” dedi.
DP İl Başkanı Alper, Türkiye’deki 27 yıllık tek parti dönemine son veren Demokrat Parti’nin 69. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yayınladığı açıklamada “Devletin her kademesinde tek bir zihniyetin hakim olduğu, bırakınız devleti, sosyal hayat içinde aynı zihniyette olmayanların cezalandırıldığı, karşıt olanların, iktidara darbe yapmak noktasında “makul” bir şüpheye neden olduğu bir siyasi ortam, bugünü daha anlamlı kılmaktadır” dedi.
Alper’in açıklamasında, “69 yıl önce bugün, Türkiye’de “tek”in egemenliğine, parti devletine ve zihniyet tekeline karşı Türk siyasi tarihinin en önemli adımı atıldı. Tek bir anlayışın ve bir kişinin egemen olduğu devlet yapısının yerine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş amacına uygun olarak, milletin egemenliğini tesis etmek kararlılığı ve inancı ile yola çıkan Celal Bayar ve arkadaşları, inançlarını Demokrat Parti adı ile siyasal bir akit haline getirdiler. 7 Ocak 1946’da kurulan Demokrat Parti, kuruluşu ile Türkiye’ye “yeni bir rota” çizmek noktasında en ciddi iradeyi ortaya koymuştu. 1946’da, millet adına hayallerle yola çıkan Demokratların mirasını, demokrasiye inanarak sahiplenen, adalet diyerek savunan bizler, maalesef bugün geçmişte olduğundan çok daha ciddi sorunlara tanık olmaktayız. İşte bu noktada bugün, 69 yıl sonra Demokrat Parti, her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkâr etmek için var olduğunu duyurmaktadır” dedi.