ARTVİN (AA) - Şavşat ilçesinde bedensel engelliler tarafından üretilen yöresel ürünler, halk pazarında satışa sunuluyor.

Kaymakam Cemil Sarıoğlu ve eşi Ayşe Sarıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Arslan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kandemir Dede, Şavşat Engelliler Derneği Başkanı Nurbay Usta, Gönül Elçileri ve üyeleri, Şavşat Kaymakamlığı ve Şavşat Belediyesince yöresel ürünlerin satışı için kurulan halk pazarını gezdi.

Kaymakam Sarıoğlu, Şavşat'a geldiği günden itibaren engelliler konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Artık ürünlerini görüyoruz. Bu yapmış olduğumuz çalışmaları engellilerimiz de çok önemli ölçüde değerlendirdi. Çok büyük özveriyle güzel işler yapıyorlar" dedi.

Halk pazarında, başta kadınlar olmak üzere Şavşatlıların ürettikleri ürünleri satışa sunduklarını anlatan Sarıoğlu, "Köydeki ninelerimizin, teyzelerimizin, amcalarımızın ürettikleri ürünlerin, özel olarak getirdiğimiz tezgahlarda satılıyor oluşunu görmek bizleri mutlu etmektedir. Bu pazarımızda engellilerimizin de yaptıkları ürünleri satmaları gerektiğini düşündük ve bu kardeşlerimize de yer verdik. Daha önce kendileri için açtığımız kurslara gelen engelli kardeşlerimizin yaptıkları ürünleri, ilk defa bugün pazara çıkarmış olmaları bizleri çok mutlu etti. Bu standı daha genişleterek tüm Şavşat halkına sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Öztürk ise ilçenin Cittaslow (Sakin Şehir) olması noktasında bütün çalışmaları hazırladıklarını ifade ederek, "İnşallah bu projeyi başarıyla tamamlayıp Cittaslow kapsamına dahil olacağız. Bu kapsamda da organik yöresel ürünler pazarını açtık. Bugün de engelliler derneğimizin bir standını burada açtık. Çok kısa süre sonra ilçemizde Engelsiz Yaşam Merkezini de açacağız. İnşallah bu kardeşlerimiz yeni yerlerinde daha da rahat edecek ve güzel işlere imza atacaklar" dedi.

Şavşat Engelliler Derneği Başkanı Usta, son bir yıldır engellilerin adeta altın çağını yaşadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Artık ilçemizdeki idarecilerimiz sayesinde evlerinden çıkarılarak, bir arada oturup sohbet edebilmeleri, açılan çeşikli kurslar ve birçok etkinlikle hayata tutunmaları sağlanmıştır. İlk defa bu kardeşlerimiz kendi becerilerini artırma noktasında takı tasarım kursunda elde ettikleri bilgilerle ürettikleri ürünlerini pazara çıkararak, 'artık bu toplumda biz de varız ve bu toplum içinde üreterek var olmaya devam edeceğiz' dediler. Burada sattıkları ürünlerin malzemelerini derneğimiz ve Kaymakamlığımız, Belediyemiz sayesinde temin edilmektedir ama elde edecekleri gelirin tamamı kendilerine aittir."

Kaymakam Sarıoğlu ve beraberindekiler, halk pazarını gezdikten sonra engellilerin ürünlerini inceledi.