Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, Mersin Toroslar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 4.Geleneksel Toroslar Yörük Şenliği’nde plaket takdim edildi.
Toroslar Belediyesi’nin de destek verdiği Gözne Mahallesi Karatepe mevkiinde bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen şenliğe katılan Başkan Tuna plaketini, Mersin Toroslar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı ve Toroslar Yörük Şenliği Komite Başkanı Sedat Şahin’den aldı.
Etkinlikte, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Tuna, Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden atalarından beri süre gelen göç geleneğini unutturmamayı ve geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan Mersin Toroslar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Toroslar Belediyesi olarak kalabalıkları millet yapan değerlere her zaman sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Tuna; “Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler dilidir, bayrağıdır, maneviyatıdır, tarih şuurudur, milli kültürüdür ve şehit kanıyla bezenmiş vatan toprağıdır. Bu değerleri boşalttığınızda sadece materyalin peşinde koşan topluluk karşımıza çıkar. Onun için göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ortak paydamız dediğimiz bizi millet yapan değerlerin etrafında bütünleşmeye önem veriyor ve bu değerlerimize sahip çıkmak anlamında elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ortak paydamız dediğimiz değerlerimizin etrafında bütünleşmekten başka hiçbir şansımız yok. Çünkü emperyalist güçler, işbirlikçileri aracılığıyla bizleri bölmeye hesap kolluyorlar. Onun için her zaman uyanık olacağız” dedi.
Yörüklerin Türk milleti için önemine değinen Tuna, kendisinin de bir Yörük olduğunu hatırlatarak, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yörüklerimizle ilgili çok güzel bir ifadesi var. ‘Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ demiştir. İşte Türk milletinin umudu sizlersiniz. Allah bu cennet vatanımızda asla birliğimizi ve dirliği bozdurmasın. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Tuna, konuşmasının ardından şenlikte sahne alan sanatçı Gül Ahmet Yiğit’e bir teşekkür şilti takdim etti.