Kastamonu'da hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye kadar düşmesiyle araç sahipleri araçlarının donmaması için battaniye ve naylon benzeri ürünlerle araçlarını koruma altına almaya çalıştı. Fakat işin uzmanları bu yöntemin zararlı olduğunu ve çok mecbur kalınması halinde sadece 1 gün yapılabileceğini açıkladı.
Kaporta ve boya ustası Muhsin Dede, otomobillerini güvende tutmak isteyen araç sahipleri için kritik açıklamalarda bulundu. Dede çok soğuk havalarda araçlarını çeşitli maddeler ile kaplamak arabanın boyasına zarar vereceğini açıklayarak, gelecek günlerde oluşan boya hasarının satarken daha büyük zarar etmelerine sebebiyet verebileceklerini açıkladı. Özellikle tavanda oluşacak boya kalkmaları ve akabinde yenileme çalışmaları aracın taklalı araç algısı bile oluşturabileceğini aktardı.



Dede, yağışlı ve soğuk havalarda mümkünse araçları kapalı alanlarda tutmaları gerektiğini veya araçlara boya üzerinde koruyucu katman oluşturacağı için pasta cila işlemi uygulanması gerektiğini söyledi.
Battaniye uygulamasının sadece 1 gün gibi kısa süre için uygulanabileceğini açıklayan Dede, özellikle dolu yağımında bu yöntemin kullanılması arabada oluşacak darbe izlerini en aza indirmek açısından faydalı olacağını aktardı.

Ülke Haber