MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın açıklamalarına tepki göstererek, "Haddini aşıyorsun, sınırlarını bilmiyorsun. Hem bilgin ve birikimin yok, hem de asil Türk milliyetçilerine dil uzatıyorsun" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın MHP’yi etnik milliyetçilikle suçlayan açıklamalarına sert yanıt verdi. "Haddini aşıyorsun" diyen Karataş, Delican’ın sınırlarını bilmediğini ileri sürdü. Konuşmalarında Delican’a tavsiyelerde bulunan Necat Karataş, "Haddini aşıyorsun, sınırlarını bilmiyorsun. Hem bilgin ve birikimin yok, hem de asil Türk milliyetçilerine dil uzatıyorsun" şeklinde konuştu.
"SANA TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ İYİ ÖĞRETEMEMİŞİZ"
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın konuşmalarında Türk milliyetçilerine iftira attığını iddia eden MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, "Sen Türk milliyetçiliği kavramının dahi ne olduğunu bilmiyorsun. Sosyolojik olarak, politik olarak ve dinimizdeki yerinden bile habersizsin. Bir de kalkmış MHP ve milliyetçilik üzerine konuşuyorsun. Burada tek suçlu sen değilsin tabi. Bizde suçlu sayılırız. Zamanında sana Türk milliyetçiliğini iyi öğretememişiz Delican. Yarın bir gün siyaseti bıraktığında toplum içinde gezebileceğini düşünmelidir. İftira attığı Türk milliyetçileri ile aynı alanlarda olabileceğini bilmelidir" dedi.