Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören beldesi sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2013 tarihinde başlanacağı bildirildi.

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. S. Yücel Şenyurt'un bilimsel başkanlığında, 15 arkeolog ve 25 işçiden oluşan 40 kişilik bir ekip ile yürütülen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 100 bin TL katkı sağladığı Ovaören beldesindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümünün 30 Ağustos'a kadar devam etmesi planlanıyor.

Yürütülen kazı çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Şenyurt, 2007 yılında başlanılan kazı çalışmalarıyla birlikte şu ana kadar yüzeyden yaklaşık 5 metre derinliğe kadar indiklerini ve Hitit dönemi tabakalarına ulaştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Yücel Şenyurt, bugüne kadar yapılan kazılarda kentin giriş kapısı başta olmak üzere sur duvarları, yerleşim alanları ile yerleşim yerinin tarihine ışık tutacak o dönemlerde kullanılmış çanaklar, mezarlar ve bazı araç gereç kalıntılarına ulaşıldığını kaydetti. Şenyurt, Anadolu’nun en zengin kazı merkezlerinden biri olmaya aday olduğuna inandığı Ovaören beldesindeki Yassıhöyük kazılarında o dönemlerde kullanılmış mühür bulduklarını belirterek "Bu da bize, o dönemlere ait yazılı belgelerin olduğunu gösteriyor. Bu yılki kazı çalışmalarında Orta Tunç Dönemine ait yazılı materyallere ulaşabileceğimize inanıyorum“ diye konuştu.