TÜRKAV Aydın Şubesi, Aydın’ın kahraman kadınlarını düzenlediği etkinliklerle andı.
TÜRKAV Aydın Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aydınlı kahraman kadınlar için lokma hayrı düzenledi ve “Kadın Hakları, Aile ve Çocuk” adlı sohbet toplantısı gerçekleştirdi
Adnan Menderes Bulvarı Kırmızı Minareli Camii önünde gerçekleştirilen lokma hayrına halkın ilgisi oldukça yoğun oldu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili açıklama yapan TÜRKAV Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan; “ İlkini geçen yıl düzenlediğimiz Kahraman Kadınlarımız için yaptığımız lokma hayrı bu yılda halkımızın yoğun ilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Aydınımız için birer değer olmuş Milli Mücadele Kahramanı Çete Ayşe, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin ve Van Depreminde hayatlarını kaybeden Aydınlı Öğretmenlerimiz başta olmak üzere kahraman kadınlarımızı minnetle anıyoruz. Kadın cinayetlerinin çoğaldığı ülkemizde kadına verilen değerin bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyor ve tüm analarımızın, kardeşlerimizin ve çocuklarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
TÜRKAV Aydın Şube Binasında düzenlenen sohbette Kadın Hakları üzerine konuşan Av. Ayça Öztürk son dönemlerde yaşanan kadına şiddet olaylarına değindi. Kadına yapılan şiddeti fiziksel, psikolojik, maddi ve manevi şiddet olarak 4 başlıkta ayırdı ve bu şiddetlerin kırsaldan şehre geçişlerden sonra daha da arttığını söyledi. Çözümün eğitimde olduğunu açıklayan Öztürk, Allah’ın emanetini yok sayan bir anlayışın da geliştiğini belirtti.
Aile ve Çocuk üzerine sunumunu gerçekleştiren Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği(KEBUDER) Başkanı Eğitimci Perihan Öztürk, 8 Mart’ın kadınların sosyal haklar mücadelesi olduğunu ve bu günün eğlence günü olarak kutlanacak bir gün olmadığına değindi. Günümüzde ailede ataerkil bir yapı olduğunu ama tarihçilere göre asıl olan geçmişte anaerkil bir yapı olduğuna da değinen Öztürk, ailede ahlaki değerlerin çok önemli olduğunu belirtti. Çocuk gelinlerin günümüz Türkiye’sinde oldukça arttığını bunun için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin üzerinde durdu.
TÜRKAV Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla temsili olarak konuşmacılar Av. Ayça Öztürk ve Eğitimci Perihan Öztürk’e çiçek takdim etti.