Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü olması nedeni ile Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Tarih Bilgi Yarışması düzenlendi.
Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Tarih Bilgi Yarışması’na, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Aydın, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmada, ilçe genelinden katılan 11 ortaokulun öğrencileri yerlerini aldı. Her okuldan üç öğrenci yarışma boyu terk döktü. 20 sorunun hazırlandığı yarışmada Özel Dünya Koleji, 50. Yıl Ortaokulu ve Özel Birgivi Koleji yarışma boyu çekişme yaşadı. 20 sorunun sonunda 85 puan alan Özel Birgivi Koleji, yarışma heyetinin belirlemesine göre 3. olurken Özel Dünya Koleji ile 50. Yıl Ortaokulu 90 puan aldı. Eşitliğin bozulması için yedek sorulara geçilen yarışmada 3. yedek sorunun cevabını Özel Dünya Koleji öğrencileri doğru yanıtı vererek yarışmada 1.seçilmeye hak kazandılar. 50. Yıl Ortaokulu ekibi ise 2. oldu.
1. olan Şerif Ali Kaymak, Umut Can Uludağ, Ali Eren Uludağ’a madalya ve kupalarını Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci takdim etti. 2. olan Fatih Durmaz, Mehmet Halaçoğlu, Yusuf Alptekin Çağlar madalya ve ödüllerini Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel’den aldı. Yarışmada 3.olan Gizem Kırcan, Nazlı Urkan, Cem Yılmazoğlu ise madalya ve kupalarını da Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Aydın’dan aldı.
Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci, “Ödemiş Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü olarak buradaki amacımız; gençlerimizdeki tarih bilincini oluşturmaktı. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize okullarımıza teşekkür ediyorum. İlçemizdeki sosyal bilgiler öğretmeni arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmamız dediğimiz gibi atamızı, ecdadımızı, tarihimizi geleceğimizin teminatı gençlerimizde oluşturmaktı. Başarı gösteren öğrencilerimize de başarılarının devamın diliyorum. Aynı yarışmanın bir benzerini liseler arası da düzenleyeceğiz” dedi.