Adana Valisi Mustafa Büyük’ün adı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen “Sakarya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi”ne verildi.
Adana Valiliği’nden önceki görev yeri olan Sakarya’da, 1999 yılında meydana gelen depremde ağır hasar gören ve yıkım kararı alınan vali konağının bulunduğu alanı, eğitim ve öğretime tahsis eden Vali Mustafa Büyük’ün adı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan lise binasına verildi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yaptırılan okulun, hafta sonu gerçekleştirilen açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
32 derslikli “Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi”ni, Sakarya’daki toplu açılış töreninde hizmete sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanın eğitim ve öğretime tahsis edilmesine vesile olan Vali Mustafa Büyük ile bu hizmeti yerine getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve emeği geçenleri kutladı.
“OKULA ADIMIN VERİLMESİNDEN MÜTEŞEKKİRİM”
Sakarya Adapazarı’nda eğitim ve öğretime sunulan okulun açılış törenine, eşi Emine Büyük ile birlikte katılan Vali Mustafa Büyük, ilk etapta 9. sınıflarda 315 öğrencinin eğitim ve öğretime başladığı, öğrenci sayınının kademeli olarak bin 100’e ulaşacağı okula, kendisinin adının verilmesinden dolayı müteşekkir olduğunu belirtti. Büyük, adının bir eğitim yuvasına verilerek yaşatılacak olmasının, kendisi için ayrıca büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.
Vali Mustafa Büyük, eğitim ve öğretim kurumlarının yaygınlaştırılması, yeni bilim yuvalarının oluşturulması konusundaki çabalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.