ORDU (AA) - Son dönemde düğün, nişan, doğum günlerinin yanı sıra toplantı ve açılış gibi farklı organizasyonlarda aksesuar ve hediyelik eşya olarak kullanılan butik sabunlar, ev kadınlarının geçim kaynağı oldu.

Evlerin mutfaklarında kolayca üretimi yapılabilen değişik şekillerdeki butik sabunları özellikle internet üzerinden satışa sunan ev kadınları, kazandıkları parayla aile bütçelerine katkı yapıyor. 

Ordu'da 20 yıl süreyle özel bir firmada kimya mühendisi olarak görev yapan ve yaklaşık altı ay önce işinden ayrılan Nilüfer Çol, AA muhabirine, butik sabun üretiminin son yıllarda çok yaygınlaştığını söyledi. 

Kendisinin de işinden ayrılmasının ardından evinde butik sabun üretimi yapmaya karar verdiğini anlatan Çol, "Ev hanımları için butik sabun üretimi artık bir geçim kaynağı haline geldi" dedi. 

Bir ev kadınının butik sabun yapımında gerekli olan kalıp, boya, parfüm gibi malzemeleri temin etmekte zorluk çekmediğini vurgulayan Çol, yapım aşamasından sonra pazarlama noktasında da sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

- "Ham maddesini üretmek istiyorum"

Çol, butik sabunun yapımı sırasında ev kadınlarını mali açıdan en çok zorlayan kısmın sabunun ham maddesini satın almak olduğuna işaret etti. 

Yaptığı ürünlere gösterilen ilgiden memnun olduğunu kaydeden Çol, şöyle konuştu:

"Butik sabunlar önceki yıllarda genelde ev ve arabalarda kullanılırdı ama son zamanlarda düğün, nişan, doğum günlerinin yanı sıra toplantı ve açılış gibi farklı organizasyonlarda aksesuar ve hediyelik eşya olarak sıkça kullanılmaya başlandı. Tabi bunları profesyonelce üreten firmalar olduğu kadar ev hanımları da üretebiliyor. İnternet üzerinden alınan gerekli malzemelerle evlerde kolayca kalıp ve süsleme işlemi yapılıyor. Ben de işimden ayrıldıktan sonra evimde butik sabun üretimi yapıyorum, aldığım tepkiler çok güzel ancak benim asıl hedefim sadece yapım aşamasında kalmayıp, sabunun ham maddesini üretmek." 

- "Çotanak figürlü sabun üretmeyi düşünüyorum" -

 Çol, piyasada var olan belli kalıpların dışına çıkarak yeni sabun şekilleri üretmek istediğini söyledi.

Bu konuda çalışmalara başladığını vurgulayan Çol, "Öncelikle Ordu ve Giresun'a hitap edecek şekilde çotanak şeklinde butik sabun üretmeyi düşünüyorum. Kalıbını hazırlama aşamasındayım. Daha sonra yine çotanak gibi farklı figürler üzerinde çalışmalarım olacak" ifadesini kullandı. 

Çol, kimya mühendisi olmasının yanında bir ev hanımı olduğunu anımsatarak, kadınların bu tür işlerde yer almasının kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.