Kayseri Ticaret Odası ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu işbirliğinde Kırsal kalkınma amaçlı IPARD Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya, Kayseri Ticaret Odası yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Celal Hasnalçacı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Kurum uzmanları Halil İbrahim Deniz ve Mithat Can Atmaca, Kayseri Ticaret Odası üyeleri, Tarım İl Müdür Vekili Erkan Alkanve sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, sanayi yapısı ile tarım ve hayvancılık potansiyelinin, Kayseri’deki mevcut ticari hayatın gelişmesinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Yozgat’ta örgütlü olduğunu bildiklerini ifade eden Hasnalçacı, Kayseri’nin de aynı şekilde bu programa zaman içinde dahil olacağını ve kurumun il örgütünün de kurulmasını beklediklerini söyledi.
Bu programın uygulanmasının Kayseri’nin tarımsal kalkınması için önemli olduğunu belirten Hasnalçacı, bu program ile üretimin artış göstermesinin yanı sıra, ihracata yönelik katma değeri yüksek üretimin de yaygınlaşacağını vurguladı.
Hasnalçacı’nın konuşmasının ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu uzmanları tarafından katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verildi. Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.