Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen Çukurova 8. Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek yazarlarla ve vatandaşlarla sohbet etti.
Vatandaşlarla ve yazarlarla bir süre sohbet edip kitap satın alan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, okumanın önemine vurgu yaparak kitap okumamanın büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Karalar, "İnsanların ülkemizde ki okuma alışkanlıkları giderek artıyor. Zaten artması lazım. Başka türlü bilgi alamazsınız, bilgiye ulaşamazsınız. İnsan öğrendikçe daha çok öğrenme ihtiyacı olduğunu hissediyor. Kitap okumamak insan hayatındaki en büyük eksikliktir"şeklinde konuştu.
"BİZ SADECE GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ"
Başkan Karalar, daha sonra Akdeniz Türk Televizyonunda yayınlanan ve Yazar Yüksel Mert’in hazırlayıp sunduğu "Mert’çe Söyleşi" programın fuar alanındaki canlı yayınına katıldı. Burada Yüksel Mert’in sorularını yanıtlayan Başkan Karalar, "Türkiye’nin En Başarılı Belediye Başkanı" seçilmesi ile ilgili soruya sadece görevlerini yaptıklarını ve Seyhan’ın geri kalmışlığını telafi etmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Başkan Karalar, "Ben ve çalışma arkadaşlarım her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Seyhan’ın önemli hizmetlere ihtiyacı var biz sadece geri kalmışlığın telafisini yapmaya gayret gösterip, ara kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.