Yasin KIRAS/SİVAS, () - AK Parti Sivas İl Teşkilatı tarafından tarihi Kale Camii'nde düzenlenen programda şehitler için mevlit okutuldu.
AK Parti Sivas İl Başkanlığı, son günlerde artan terör olaylarında hayatını kaybeden asker, polis, kamu görevlisi ve sivil vatandaşlar için Kale Camisi'nde mevlit-i şerif okuttu. İkindi namazına ardından okunan mevlite vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Okunan duanın ardından mevlite katılanlara gül suyu ve şeker ikram edildi.
Program sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, son 1 ay içerisinde artan terör olaylarına dikkat çekerek, "Türkiye'de şuanda tarihin en büyük terör operasyonları yapılıyor. Bir anda 50 tane uçağımız birden havalanıyor. Bir kişi de olsa, 10 kişi de olsa şehit verdiğimizde yüreğimiz dağlanıyor. Onun için kahraman güvenlik güçlerimizin yanında olmamız gerekiyor. Onlara moral ve dua desteği vermemiz gerekiyor. Biz de AK Parti olarak bugün ikindi namazına müteakip Kale Cami'nde şehitlerimizin aziz ruhları için bir mevlit tertip ettik. Sivas halkıyla beraber onlara dua ettik" dedi. Şahin daha sonra şehitler için düzenlenen yürüyüşleri eleştirerek, "Bağırıp çağırıp, ortalığı yıkmak, provake etmek, başkalarına zarar vermek, trafiği kesmek yerine dualarımızla, kalbimizle fiili olarak kahraman güvenlik güçlerimizin yanında olmamız lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI