Hüseyin TÜCCAR- Faruk KAHRAMAN/BURSA, () - TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da güvenliği sağlayan jandarma ekipleri, bu kez 2 bin 45 metre rakımlı Tutyeli Tepesi’nde 3 metre karın içinde mahsur kalan ve donmak üzere olan  köpeği 7 kurtardı. Süt ve yiyecek verilen köpek, sahibi çıkmazsa jandarma tarafından bakılacak.
Tatilcilerin huzur ve güvenini sağlamak için görev yapan Uludağ Jandarma Komutanlığı ekipleri, alkışlanacak bir operasyona imza attı. Pistlerde kayak yapan tatilciler, zirvenin 2 bin 45 metre yüksekliğindeki Tutyeli Mevkisi'nde, ağaçlar arasında 3 metre yüksekliğindeki kara saplanarak mahsur kalan köpeğin iniltisini duyunca jandarmaya haber verdi.
'KAR KAPLANLARI' HAREKETE GEÇTİ
Uludağ Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan 'Kar Kaplanları' olarak bilinen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinde görevli 7 kişilik ekip, 5 kar motoruyla bölgeye gitti. Ekipler dört ayrı rotanın bulunduğu pist uzunluğunun ise yaklaşık bir kilometre olduğu Tutyeli Kayak Pistindeki iki ayrı ormanlık alanda yarım saat süren aramalar sonunda köpeğin yerini saptadı. Üç metre yüksekliğindeki kar kütlelerini aşarak çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana giren ekipler, zorlu bir mücadelenin ardından kara gömülmüş halde donmak üzere olan köpeğe ulaştı.
SAHİBİ ÇIKMAZSA JANDARMA BAKACAK
Açlıktan bitkin düşen köpeğe önce süt veren ekiple,r daha sonra üzerinde bulunan karları temizleyerek kar motoruyla oteller bölgesine indirip karnını doyurdu. Askerler 'Garip' ismini verdikleri köpeğe, sahibinin çıkmaması halinde kendilerinin bakacağını belirtti.
1 AY İÇİNDE 15 KÖPEĞİ KURTARMIŞLAR
Uludağ Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir ay içinde Uludağ’da bulunan Şahinkaya, Kuşaklıkaya, Tutyeli, Fatin Tepe, Cennet Kaya, Belvü Tepe, Zirve Tepe ve Madenler Bölgesi’nde devriye görevi yaptıkları esnada, açlıktan bitkin düşen ve donmak üzere olan 15 köpeği oteller bölgesine indirerek kurtardıkları belirtildi.

FOTOĞRAFLI