Uşak Belediyesi Kayaağıl Termal Tesisleri 12 Ocak Pazartesi tarihinden itibaren yeniden hizmet vermeye başlıyor.
Tesislerde soğuk su hattı, termal havuzların yenilenmesi, alçı panların PVC ile değiştirilmesi gibi çalışmalar yapılarak sorunlar bitirildi. Ayrıca mevcut kafeteryaya, dışa bakan havuzların bulunduğu bölümde bir kafeterya daha eklendi. Yapılan turnike sistemi ile suiistimallerin de önüne geçilecek bir sistem oluşturuldu. Merkeze vatandaşların istekleri doğrultusunda masaj koltukları da alındı.
YENİ İŞLETME ANLAYIŞI İLE YENİLENDİ
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz jeotermalde Uşak’ın hak ettiği bir merkeze kavuştuğunu belirtti. Tesisin eksikliklerinin bitirildiğini ve vatandaşların kullanımına açıldığını kaydeden Korkmaz, “Belediyemizin ve halkımızın önem verdiği yerlerden birisi olan Kayaağıl Jeotermal Merkezi’nde göreve geldiğimizde bazı sıkıntıları vardı. Tesisin soğuk su ihtiyacı taşıma yöntemi ile yapılıyordu. Bunun ile beraber jeotermal kaynağı varken ısınma kömür kazanı ile sağlanıyordu. Açılmasının üzerinden bir yıl geçmemesine rağmen tavanında ve zemininde telafi edilemez sıkıntılar söz konusuydu. Biz bu duruma hemen el koyarak vatandaşlarımızın hak ettiği tesis için çalışmalarımızı yaptık” dedi.
Termal merkezini beklentilerin üstünde bir konuma getirdiklerini dile getiren Korkmaz, Uşak halkına yeniden hizmete veriyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını iletti. Merkezde sıkıntıların yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını ve yeni ek binaların yakın bir zamanda bitirileceğine dikkat çeken Korkmaz şunları söyledi: “Hemşehrilerimizin en çok rağbet ettiği merkezlerimizden birisi olan Kayaağıl Jeotermal Merkezimizi bundan sonra da akılcı yönetimler ile idare edilmesini sağlayacağız. Tesisimizin daha da iyi bir konuma gelmesi için planlamalarımızı hayata geçireceğiz. Bu kapsamda sosyal tesisler, aqua park ve yeni apartların kısa sürede hizmete açacağız”
EROL KORKMAZ; “UŞAK’A YAKIŞMIYORDU”
Termalde marka olma hedefini koyan bir kentte aksaklıkları ile dolu olan bir merkezin yakışmadığını ve bu nedenle tadilat çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Korkmaz, “İlimizin marka değerlerine sahip çıkan bir yapıda belediyecilik yapıyoruz. Bu nedenle termal de bizler ve vatandaşlarımız için önemli bir yerdedir. Yapacağımız çalışmalar ile ilimizi bu konuda marka kentler arasına sokup rekabetçi bir yapıda olacağız. Projelerimiz tamamen bittiğinde ise termalde bizde varız diyeceğiz. Tüm bunları planlarken mevcut tesisimizin ilimize yakışmayan sıkıntıları olduğunu gördük. İçme ve soğutma suyundan ısıtmasına, tavanından tabanına kadar ciddi problemleri tespit ettik. Bu nedenle eylülde başladığımız tadilatlar ile tesisimiz istenilen düzeye geldi. Ayrıca vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda mesaj koltukları ve yeni kafeterya yaptık. Yakın bir zamanda merkezimizde masörler de hizmet vermeye başlayacak. Yapılan ve yapılacak çalışmalar ile termal merkezimizde artık her şey normal ve kaliteli bir düzeyde ilerleyecek”
YENİ APARTLAR VE TESİSLER YOLDA
Uşak’ın Afyonkarahisar gibi termal ile anılan ve sevilen bir kent olacağını aktaran Korkmaz, bunun için bütün hazırlıkları yaptıklarını belirtti. Korkmaz, “İlimizin termal suları Türkiye’nin sağlık açısından önde gelen sularının başında geliyor. Şimdiden bu hali ile bile birçok şehir dışından misafirimiz geliyor. Biz bu durumu daha da iyileştirmek için bir dizi çalışma yapıyoruz. Çevre yolu güzergahında olan tesislerimize apart, aqua park ve sosyal tesisler ilavesi yapacağız. Bunun yanında büyük bir sağlık merkezi ve otel için şimdiden yer tahsisini belediyemiz lehine sağladık. Çalışmalarımız özel teşebbüsü de kentimize çekecek ve Uşak yeni yatırımlar ile termalde cazibe merkezi olacak” dedi.