Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde hayırsever iş adamı Ali Akkanat tarafından yaptırılan Şerife Akkanat Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.
Selçuklu’da 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı ikinci dönemi okul açılışı ile başladı. Beyhekim Mahallesi’ne Hayırsever İş adamı Ali Akkanat tarafından yaptırılan Şerife Akkanat Ortaokulu’nın açılışı için tören düzenlendi. Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında yaptırılan okul 40 derslikten oluşuyor. Şerife Akkanat Ortaokulu’nun açılış törenine, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Eski Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve veliler katıldı.
Konya’nın çok güzel bir şehir ve birçok hayırsevere sahip olduğunu ifade eden Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, “Türkiye’de okul dersliklerinin neredeyse yüzde 25’i hayırseverler tarafından yapılıyor. Ama Konya, hayırsever bakımından biraz daha şanslı. Konya’da bu oran yüzde 30’un üzerine çıkıyor. Yani burada yapılan okulların veya dersliklerin yüzde 30’undan fazlası hayırseverler tarafından yaptırılıyor. Ben bu vesile ile Ali Akkanat’a teşekkür ediyor, hayırlarının devamını diliyorum. Ayrıca Ali Beyin annesi Şerife Akkanat’a da Allah’a rahmet diliyorum. Hayır yapmanın aslında zengin olmakla alakalı olmadığını bir kısmet işi olduğuna inanıyor, okulumuz hayırlı olmasını diliyorum. Allah mahcup etmesin” dedi.
Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla elimizden geldiği kadar eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Eğitim camiasına hem sosyal hem fiziki katkılarımız devam edecek. Ali Akkanat Bey’e yaptırdığı okul için teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” dedi.
Yapılan duanın ardından kurdele kesimi yapılarak açılan okulu protokol üyeleri gezerek incelemelerde bulundu.