Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Kilikya Kültür, Sanat, Spor Festivali” hafta sonu gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi. Bir hafta süren festivalde, panellerden spor karşılaşmalarına, yarışmalardan konserlere kadar pek çok etkinlik Mersinlilerle buluştu.
Akdeniz Belediyesi’nin, farklı kimliklerin kendilerini ifade alanı ve kendi kültürlerini gelecek kuşaklara taşıma olanağı sağlamaları amacıyla başlattığı ‘Kültürler Buluşması’ kapsamında, Mersin’de yaşayan Arap Alevi vatandaşlar için gerçekleştirdiği “Kilikya Kültür, Sanat, Spor Festivali”nde çok sayıda etkinlik yer aldı. Kilikya Nehir Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği işbirliği ile düzenlenen, çeşitli açılışlar, amatör ve profesyonel sanatçıların sahne aldığı konserler, yarışmalar ve spor karşılaşmaları ile panel ve konferansları içeren festival, hafta sonunda yapılan etkinliklerle sona erdi.
Hafta sonunda, Arap Alevi’lerin yakın tarihine ışık tutan “Tarihte Arap Aleviler” konferansı organize edilirken, sergi, yarışma ve konserler de gerçekleştirildi. Kilikya Kültür Merkezi inşaat alanında yapılan cumartesi günkü etkinlikler kapsamında ilk olarak yiyecek ve kitap stantları açıldı. Tantuni ve içli köfte gibi geleneksel Arap yemeklerinin ikram edildiği etkinlikte, Musalla Müzik Topluluğu da mini bir konser verdi. Akşam saatlerinde ise Ferhat Aktaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Suriye” konulu bir sohbet düzenlendi. Sohbetin ardından da Antakyalı Kaldırım Müzik Topluluğu, Arapça ve Türkçe şarkılardan oluşan repertuarını izleyicilerin beğenisine sundu.
Pazar günü ise Kilikya Nehir Derneği Cumhuriyet Şubesi’nde resim ve fotoğraf sergilerinin açılışı yapıldı. Kilikya Kültür Merkezi inşaat alanında da serbest sahne açıkhava konseri verildi, judo sporcularının gösterisi yer aldı. Festivalin kapanış konserinde ise ilk olarak İbrahim Özberk sahne aldı. Özberk’in ardından da Mersin’in tanınmış sanatçılarından Bedii Şaraplı sevilen şarkıları konuklarla birlikte seslendirdi. Festival, Ali Sezen’in Arapça şarkıları seslendirdiği konser ile sona erdi.