Genel seçimlerde Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili adayı olan Abdullah Arzakçı, önceki gün açıkladığı 21 maddelik seçim bildirgesinin ilk 3 maddesinde yer alan inanç turizmi, Dicle Vadisi yeşil kuşak ve engelliler konularıyla ilgili açıklama yaptı.
Seçim bildirgesinin ilk maddesinde peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’ın inanç turizmi ile ilgili ortak çalışmalar yapacaklarını açıklayan bağımsız milletvekili adayı Arzakçı, dünyada Mekke ve Medine’den sonra en çok sahabe mezarını barındıran şehrin Türkiye’de Diyarbakır’ın olduğunu söyledi. Arzakçı, "27 şehit sahabenin mezarı 6 peygamberin de mezar ve mekanlarına, camilere ve kiliselere ev sahipliği yapan bu kutsal şehir ne kadar tanıtabiliyoruz? Seçilirsem, Hz. Süleyman Camisi’ne manevi ve kültürel turlar düzenleyeceğim. Hz. Mevlana’nın Konya’sına yapılan manevi yolculukların bir benzerini 27 sahabe ve 6 peygambere toprak olan bu şehir de hak ediyor. İnanıyorum ve bunun çabasını vereceğim. Arzum, Diyarbakır’ın siyasi olaylarla değil de bu manevi cephesiyle anılmasıdır. Çünkü insanların aklındaki Diyarbakır imajı, hem bu şehre, hem bu şehirde yaşayanlara ve hem de Türkiye’ye yakışmıyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde çalışmaları başlatmak için Diyarbakır’daki yerel medya ve basın kuruluşlarıyla işbirliği halinde bu çalışmalara bir ivme kazandıracağım" dedi.
"DİCLE VADİSİ YEŞİL KUŞAK PROJESİ DİYARBAKIR’A HAYAT VERECEK"
Dicle Vadisi yeşil kuşak projesinin önemli değerlere sahip olduğunu anlatan Arzakçı, bu proje ile Dicle Vadisi ıslah çalışmalarına start verilerek turizm ve iş imkanları açısından istihdam sağlanacağını söyledi. Arzakçı, "Bölgeye hak ettiği değeri kazandıracaktır. Dicle Vadisi rekreasyon alanı ve projenin ilk etabında, Dicle Nehri’ne gerdanlık vazifesi gören tarihi Ongözlü Köprü ile hemen üst tarafından yükselen, Kırklar Dağı yamaçlarından Bismil ilçesine kadar uzanacak 400 milyon liralık bir proje tasarladım. Dicle Nehri üzerinde 60 kilometre uzunluğunda sosyal alanların yanı sıra, sahil şeridi boyunca sahil karayolu oluşturacağız. Dicle Nehri üzerinde suyun boşuna akmasının önüne geçip elektrik üretimi yaparak ve sosyal alanlar oluşturarak kentin turizm potansiyelini artıracak 400 milyon liralık bir projeyle işsiz gençlerimizi kendi yaşadıkları yerlerde iş imkanlarına kavuşturacağız" diye konuştu.
"ENGELLİLERİN ENGELLERİ BİZİM ENGELİMİZ,SORUNLARI KENDİ SORUNUMUZ OLACAK"
Engelli vatandaşlarla ilgili önemli çalışmalarının olacaklarını anlatan Arzakçı, "Engelli vatandaşlarımız unutulmayacak, engellilerin engelleri bizim engelimizdir. Engellilerin tüm kamu hizmetlerine ve toplumsal yaşamın her alanına eşit şekilde erişebilmeleri için çalışmalar yapıp, açılacak rehabilitasyon merkezleri sayesinde engellilerin kültürel ve sosyal olanakları artırılacak ve yapılacak çalışmalara da destek verilecektir. Daha çok engelli vatandaşlarımızın kurumlarda ve özel sektörlerde istihdamı için çalışmalar yapıp istihdam olanakları artırılacak. Ayrıca başta sağlık olmak üzere, eğitim ve sosyal hizmetlerle ilgili tüm yasalara ve engellilere özel çıkarılacak yasalara mecliste destek verilecektir" şeklinde konuştu.