Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Polisimiz sadece olaylara müdahale eden, suçlulara göz açtırmayan görüntüsü yanında, toplum destekli polislik çalışmaları ve bu çerçevede gerçekleştirilen proje faaliyetleri ile, spordan eğitime, toplumun her kesiminden insana yönelik sevgi, yardım ve yönlendirici çalışmaları sayesinde güven ve sevgi atmosferi oluşturmaktadır” dedi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla mesaj yayımlayan Vali Çomaktekin, köklü bir deneyime ve birikime sahip Türk Polis Teşkilatı’nın modern dünyanın gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip olarak başarılı hizmetler vermekte olduğununu vurguladı.
Çomaktekin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sanatsal, kültürel çalışmalardan, sportif faaliyetlere kadar insanın olduğu her yerde var olan, toplumun her kesimiyle kucaklaşabilen polisimiz bu sayede devletimizin şefkat eli olarak, ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın yanında yer almıştır. Bu düşüncelerle Polis Teşkilatının Kuruluşunun 170. yıl dönümü ve Polis Haftası münasebetiyle ilimizde huzur ve güven içinde bir ortamın sağlanmasında emeği geçen tüm Amasya ili Emniyet Mensuplarını içtenlikle kutluyorum. Görevi esnasında şehit olan ve vefat eden polislerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına sağlık ve başarı diliyor, her daim güvenlik birimlerimizden yardımlarını esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum.”