Gonca dergisi, çocuklara fidan hediye ediyor. Gonca dergisinin geleneksel hediyelerinden olan fidanlar, minik eller aracılığıyla toprakla buluşuyor. Balkondaki saksı, bahçe, okul, yolun iki yanında, belki de yakında bir ormanda yerini bekleyen bu fidanları dikerken çekilen fotoğraflar derginin internet adresinde yayınlanıyor.
Dergide ilk olarak, Selma Özcan’ın “Nasıl Unuturum” adlı denemesi okuyucuyu selamlıyor. Mustafa Topçu’nun “Uçurtmam” adlı şiiri, gökyüzünün rengârenk bayrakları olan uçurtmaları tatlı bir dille anlatıyor. Nasreddin Hoca, gülen yüzü ve kıvrak zekâsıyla hem güldürüp hem de düşündürüyor.
“Tekerleme Şekerleme” adlı yazısıyla Mehmet Terzi, insanlara verilen konuşma yeteneğinin düzgün kullanılamamasından kaynaklanan hatalara işaret ediyor ve bu hataların eğitimle düzeltilebileceğini belirtiyor.
Mizah Dükkânı, birbirinden komik ve bir o kadar da temiz mizahıyla okurları tebessüm ettiriyor. Muhabir de, Nisan ayının unutulmayacak gündemine dair bir proje tanıtılıyor: Eşek ile Tilki adlı çizgi hikâyede ise aynı hataya düşmemenin önemi dile getiriliyor. Ergül Altaş’ın “İpini Koparan Uçurtma” adlı hikâyesi, gökyüzünden göz kırpan bir uçurtmanın hikâyesini anlatıyor.
Dergi, bu ay sevenlerine “Kaydırak eki ve fidan” hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara cevap verenlere bir adet Bilgece Oyunu, beş Matematik Oyunu, iki Kumandalı Helikopter hediye ediyor.
Gonca dergisinin yeni yarışması Çek Bir Kısa Film devam ediyor. Geleceğin yönetmenleri, senaristleri, kameramanları maharetlerini Çek Bir Kısa Film Yarışması aracılığıyla gün yüzüne çıkarıyor.