AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Kozlu Ilıksu Tünellerinin bir ay içinde tamamlanacağını söyledi.
Kozlu Ilıksu Günbatımı restoranda kahvaltıda bir araya gelen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer düzenlenen kahvaltı programının ardından açıklamalarda bulundu.
Programda ilk olarak konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, önümüzdeki yıldan itibaren yol sorunu kalmayacağını belirterek şöyle dedi:
“Bugün teşkilatımız ile beraber yol çalışmalarımızı kontrol ediyoruz. Değirmenağzı 1-2 tünellerindeyiz. Burada çok ciddi bir maliyet var 6 kilometrelik yolun bu bölümünde Kozlu kavşağından buraya kadar 116 milyon TL’lik bir yatırımdır. Burada yüksek duvarlar ve arkamızda bulunan tarafta heyelan meydana geldi. Burada son teknoloji büyük maliyetli bir şekilde yolu buradan geçirmek istiyoruz. BSK dediğimiz bütünlü sıcak karışım 4 kilometre boyunca dökülecek tünellerimizde sona gelindi. Bir tünelimiz tamamen bitti diğer tünelimizde 30 metre bir bölüm kaldı burasıda bir aksilik olmazsa hava şartları uygun olursa 1 ay içerisinde tamamlanacak. Zonguldak’ta 1,5 katrilyonluk yol çalışması gerçekleştiriyoruz. Üzülerek ifade ediyorum 1974 yılında hem üzülmez de hem de burada yol çalışmaları başlatılmış. Yıllarca Üzülmez’deki yer mantar deposu olarak kullanılmış burasıda yapılamamış ve kaderine terk edilmiş. AK Parti iktidarı ile birlikte Zonguldak yol bakımından zor bir coğrafya gereken bütün hizmetleri ve yatırımları almıştır. Vatandaşlarımızın çok yakın bir zamanda huzurlu ve güvenli seyahat etmelerini sağlayacak olan bu yollar viyadük ve tünellerimizle birlikte tamamlanmış olacak. İki tünel arasında bir viyadük var. Orada da uzun süreli bir maliyet konusu inşallah bunlarında kısa sürede tamamlanması için arkadaşlarımız yoğun bir gayret gösteriyorlar. Bu yol ve önümüzdeki yıl Zonguldak’ın tamamında yolları konuşmayacağız. Standardı yüksek huzurlu bir ulaşım sağlanacak ben bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
2016 yılında bütün yolların tamamlanacağını belirten AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise şöyle dedi:
“Sayın vekilimiz uzunca anlattı. Artık Zonguldak’ta cek cak devri bitmiştir. Zonguldak’ta yolların bitirilmesi yaptık oldu şeklinde çalışmalara tamamlanacak 2016 yılında bütün yollar bitirilecek.”
Çalışmaların hızlandırılması için gereken gayretleri sürekli gösterdiklerini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ise “3 gün önce üzülmez 1 ve 2 tünellerini yerinde inceledik. Bugünde Kozlu ve Ilıksu mevkii arasındaki duble yol çalışmalarını yerinde inceliyoruz. İnşallah bu çalışmalar Zonguldak için hayırlı olacak. Tabii uzun bir zaman oldu çalışmalar için. Bizler teşkilat ve milletvekillerimizle birlikte bunların hızlandırılması için gayretleri var. İnşallah Zonguldak’ımıza Kozlu-Ilıksu yolu hayırlı olur. Hem İstanbul, hem Ankara istikameti Zonguldak’a yakışan bir şekilde yol bağlantısı olmuş olacak. Ben Zonguldak halkına hem Ankara istikametindeki, hem de İstanbul’daki yol çalışmalarımız tamamlandıktan sonra hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Mithatpaşa Tünelimiz de açıldıktan sonra Zonguldak’taki trafik sorunu rahatlamış olacak. Hem de yol çalışmalarımızı tamamlamış olacağız.”