Sakarya’da ‘Sakarya’nın Yıldızları’ programına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Yerli otomobil üretimini Sakarya’ya yakışır” dedi. Bakan İslam, ‘kılçıksız dönem’ diye adlandırdığı önümüzdeki 4 yılın ise Türkiye’nin yeniden atağa kalkacağı bir dönem olacağını belirtti.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Sakarya’nın Yıldızları’ programına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu (TOBB) Sakarya’nı yerli otomobil üretimine hazır olduğunu belirttiler. Hisarcıklıoğlu, yerli otomobil üretiminin Sakarya’ya çok yakışacağını belirtirken, Bakan İslam ise “Otomotiv Sakarya’nın en önemli sektörü. Bizde yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini, yıldızlarımızın bu onuru gururu bize yaşatmalarını bekliyoruz. Bizler ısrarla bu hedefin takipçisiyiz” dedi.
Türkiye’de 2002-2008 yılları arasında yaşanan yükseliş ivmesinin önümüzdeki 4 yıl içinde geçerli olduğunu ifade eden Bakan İslam, “Önümüzdeki 4 yıl kılçıksız bir dönemdir aslında. Türkiye’nin yeniden atağa kalkacağı bir dönemdir” diye konuştu.
Sakaryalı işadamlarına seslenen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sakarya’yı Kayseri ile karşılaştırarak, “Bizim Kayseriliye 5 vakit namaz farzsa herhalde Sakaryalı 5 vakit ile kurtaramaz. 5 Vakitte şükür namazı kılmanız lazım” ifadelerini kullandı.
Sakarya’daki bir tüccar veya sanayici odasından borsasından almış olduğu standardı minimum Londra Ticaret Sanayi Odası, Paris Ticaret Sanayi Odası ve Berlin Ticaret Sanayi Odası ile eşdeğerdir. Yani bugün için Adapazarı’nın Londra’dan, Paris’ten hiç geri kalan bir tarafı yok” dedi
Sakarya’nın üreterek kazanan bir şehir olduğunu da ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye ekonomisindeki sanayinin payı yüzde 28, ama Sakarya ekonomisindeki sanayinin payı 36. İşte Türkiye’nin de sanayisinin en azından Sakarya’ya eşit olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.