Faik GÜRSES/LAS VEGAS, () - DEFALARCA Dünya ikincisi olan eski milli güreşçi ve Grekoromen Milli Takımı'nın teknik direktörü Salih Bora, yıllardır grekoromen stilde 48 kilonun değişmez ismiydi. Milli mayoyu defalarca giyen Bora, sürekli final oynadı, ancak hep Dünya ikinciliğinde kaldı. Salih Bora, sıkletinin şampiyonluğunu göremedi ama Las Vegas'ta öyle iki şampiyonluğa katkı verdi ki, dillere destan oldu. Bora, hem Selçuk Çebi'nin, hem de Rıza Kayaalp'in şampiyonluğunda hiç şüphesiz bir numaralı isim oldu.

Las Vegas'ta güneş yeni doğmuş, saat daha 07.30'a varmıştı ki Salih hocayı tüm güreşçilerin kaldığı Orleans Oteli'nin otoparkında volta atarken yakaladık. Üzerindeki tişörtü çıkarmış, bir gün öncesinin yorgunluğunu atıyordu. Salih Bora, neden yanına yaklaştığımızı anladı ve biz sormadan o anlatmaya başladı.

"RIZA, ANTRENMANDA ÜÇ KİŞİ İLE GÜREŞ TUTTU"

Salih Bora da tıpkı Rıza gibi girerek söze, şunları söyledi:

"Gerçekten bir efsaneyi bitirdi. Mesela kampta, güreşin bir devresini 3 ayrı rakiple antrenman yaparak bitiriyordu. Kolay iş değil böyle bir çalışmayı yapabilmek Karşısındaki adam apartman gibi biri. Onu çırpmak, yerden ayağını kesmek... İşte bütün bunlar Rıza'ya kısmet oldu. Analizlerimizin hepsi doğru çıktı."

KAYAALP, UWW'NİN SAYFASINA KAPAK OLDU

Diğer taraftan Dünya Güreş Birliği'nin (UWW) bugünkü sayfası, Dünya şampiyonu Rıza Kayaalp'in tam sayfa fotoğrafı ile çıktı ve geniş bir röportajına yer verildi.

SELÇUK DA KAMPTA ŞAMPİYON OLDU

80 kiloda güreşen Selçuk Çebi'ye de değinen Bora, Çebi'yi de şu cümlelerle anlattı:

"İki güreşçi de kampta şampiyon oldu. Bu işler kafada bitiyor. Bizim çocuklar kafalı insanlar. Ne dediysek, minderde tatbik ettiler. Fazla söze gerek yok. Herkes nasıl çalıştığımızı gördü."