Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar,
mevcut rektörlük seçim sisteminin gereksiz kamplaşma ve gerginliğe yol açtığını belirterek “Rektör seçimi için objektif başvuru kriterleri konup, ehil adaylar arasından doğrudan atama yapılması çok daha sağlıklı olacaktır” dedi.
1989 yılında yeniden vilayet olan Aksaray’da şimdi kalkınmada önemli görev icra eden Aksaray Üniversitesi yükseliyor. Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar, genç, dinamik ve çalışkanlığıyla öne çıkıyor. Aksaray’a geldiğinde rektörlük seçim süreci içinde telaşlı görünen Rektör Prof.Dr. Mustafa Acar, “Çözüm sürecine ilk destek veren Aksaray Üniversitesi olduğunu, belediye ile önemli protokoller yaparak şehrin gelişmesine katkıda bulunduklarının altını çiziyor.
Rektör Acar, “Sizce üniversitelerin temel acil sorunları ve çözüm yolları neler olabilir?” sorusuna şöyle karşılık verdi:
”Üniversitelerin en temel sorunu, kalitenin artırılması ve Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulmasını sağlayacak sıçramaya yeterince katkı verememesidir. Bunun için yapılması gereken en önemli şey, çalışkanları ödüllendiren, tembelleri ayıklayan bir insan kaynakları politikası benimsemek; ücret ve istihdam politikasını değiştirip, üretken-yaratıcı beyinleri ödüllendirip, kapasitesi yetersiz, tembel ve verimsizleri sistemin dışına atacak bir sistemi benimsemektir.”
Prof. Acar, mevcut rektör seçim sistemiyle ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi:
“Rektörlükte birinci dönemimizin sonlarına yaklaştık, çok yakında seçimler var. Makam-mevki uğruna, üniversiteyi uzaktan kumandayla yönetmek uğruna, “kötü olsun, benim olsun” uğruna, müthiş ayak oyunlarına, haksız ve yersiz suçlamalara, “çamur at, izi kalsın” oyunlarına, algı operasyonlarına, ahde vefasızlıklara şahit oluyoruz; benim için üzücü olduğu kadar da öğretici bir süreçten geçiyoruz.