Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli’nin bağlı olduğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü ile Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Konuyla ilgili TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, MTA Genel Müdürlüğü Orta Anadolu 4. Bölge Müdürlüğü arasında eğitim, veri paylaşımı ve madencilik istatistiklerinin üretilmesi konusunda iş birliği protokolü imzalandığı belirtildi. Protokol kapsamında ortak bir çalışma grubu kurulması, TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından MTA personeline yönelik Resmi İstatistik Programı ve istatistik okuryazarlığının geliştirilmesine yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü ve MTA Bölge Müdürlüğü personellerinden oluşturulan çalışma grubu, TÜİK ve MTA tarafından üretilen madencilik istatistiklerinde veri derlemeden yayın aşamasına kadarki tüm süreçler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, yayınlanan veriler arasındaki tutarsızlığın nedenlerini tespit etmek ve il düzeyinde bu tutarsızlıkların giderilmesi için çalışmalar yapmakla sorumlu olacaktır."