Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kapsamında organize edilecek olan, ’4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katılacak olan Bartınlı bisiklet severler törenle uğurlandı.
Bartınlı bisiklet severler Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü kapsamında organize edilen, ’4. Şehitlere Saygı Bisiklet Turu’na katılmak için Bartın’dan yola çıktı. Sabah saatlerinde Bartın Valiliği bahçesinde düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlanan 26 bisiklet sever, beraberlerinde Türk bayrağı ve Bartın toprağı taşıyacaklar. Bisikletliler arasında Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir de yer alıyor.
“1915 TARİHİMİZİN EN UZUN YILIDIR”
Bisikletlileri uğurlayan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, “Bugün çok kutlu bir yola çıkıyorsunuz. 1915 senesi bizim tarihimizin en uzun yılıydı. 1915’te devletimiz Ocak ayında Ruslarla savaşırken Sarımkamış’ta 90 bin şehit vermişti. Mart ayında Çanakkale’de 250 bin şehit vermişti. Yine 1915’te vatanda topraklarını düşmanlara karşı savunmak için 7 cephede Osmanlı, Türk orduları savaşırken vatan içerisinde, vatanın her türlü nimetinden istifade eden vatandaşlarımızdan bir kısmı da devletlerine ihanet etmiş ve devletlerini arkadan vurmaya, sivil insanları katletmeye ve soykırım yapmaya başlamışlardı. Ermenilerin yaptığı zulüm de 1915 yılındaki katliamlarıydı” dedi.
“YİNE KOŞA KOŞA CEPHEYE GİDERİZ”
1915 yılının tarihin en uzun yılı olduğunu anlatan Vali Azizoğlu şöyle devam etti: “Çanakkale’de herkes bilsin ki devletimiz yine zora düştüğünde vatanımızın her coğrafyasından, Bartın’dan, 7’den 70’e bütün vatanın evlatları koşa koşa cepheye gidecekler ve vatanlarını yine savunacaklardır. O günün insanlarının torunları aynı ruh ve duyguya sahip oldukları için bu yolculuğu yapıyorlar. O tarihte Çanakkale’de 300’ün üzerinde Bartın’ın evladı şehit düştü. Siz onların torunları olarak bugün Bartın’dan Çanakkale’ye yolculuk yapıyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Bartın’dan Çanakkale’ye Bartınlıların selamlarını, saygılarını götürmenizi istirham ediyorum.”
"2 GÜNLÜK PARKURUMUZ VAR"
Kafile lideri olan Bartın Pedaldaşlar Derneği Başkanı Ümit Bakay ise, “Sayın Valimiz talebimizi ilettikten sonra kendisi tüm imkanlarını bizlere sundu. Biz de Çanakkale’deki ekiple irtibata geçip, ekibimizle yola çıkıyoruz. 2 günlük parkurumuz var. Herkes için anlamlı olan bu günde bizi yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Bartın Valiliği’nin organizasyonunda yapılan yolculukta, Bartın Garnizon Komutanlığı, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü ve Bartın Üniversitesi Bisiklet Kulübü üyeleri yer alıyor.